• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Streamen via Ubee 321b modem/router gaat niet goed

Status
Niet open voor verdere reacties.
X

Xankot

Hallo,

Streamen...erg leuk allemaal, maar dan moet het wel werken. De situatie is als volgt: Via de Nero Mediaserver stream ik via de PC naar de TV. Netjes in het Ubee modem de juiste poorten geconfigureerd, alles werkt prima!, maar elke keer als ik de boel afsluit (lees: TV en Computer) en opnieuw de TV en PC aanzet kan ik niet meer streamen....de TV ziet mijn computer niet (DNLA) De TV ziet de PC pas weer als ik het modem opnieuw opstart.

Zie ik iets over het hoofd bij het configureren van de Ubee? Het is namelijk van de zotte als ik wil streamen vanaf de PC, het modem opnieuw moet opstarten.

Alvast dank voor jullie hulp,

Xan
 
Xan,

Eerlijk te zijn heb ik geen idee wat het zou kunnen zijn. Miss dat ie dan op een of ander manier een ander IP adres door geeft. Je zou even moeten kijken mbt Dynamisch of Statisch IP. Ik heb daar eerlijk gezegd geen flauw benul van. Miss kan je Ziggo bellen hierover?

Persoonlijk vind ik de Ubee als modem perfect werken maar als Router heel slecht. Ik heb zelf hoe dan ook besloten na mijn ondervindingen om de Router functie uit te schakelen. en Een goede router er tussen te plaatsen.

Als ik stream dan heb ik haast nooit problemen. alles gaat aan 1 stuk door. maak nie uit hoevaak ik mijn tv computer nas mediaspeler aan en uit zet.

Miss is dat ook een goede oplossing voor jou?

je hebt iig geen mbs te kort. je behoudt hetzelfde.
 
Hoi BulletZ,

Ik heb de DHCP uit staan in de router, alle apparatuur heeft een statisch IP, dus daar zal het niet aan liggen.

Ik heb hier nog een routertje liggen, misschien gooi ik die wel achter het modem en dan de router van de Ubee uitschakelen...gewoon eens even om te testen.

Als ik er echt niet uitkom dan bel ik Ziggo wel even.


Dank voor je antwoord! :)

Xan
 
Xan,

Ik denk dat dat het beste oplossing is.

Probeer ook eens DHCP aan te zetten en een dynamisch IP.

Miss dat dat ook helpt. Gewoon proberen.

Ik zeg altijd analyseer altijd alles. Probeer uit.

1. je ziet dat het met dhcp uit en statisch ip aan en dynamisch uit het niet werkt. probeer dan de tegenovergestelde Dus DHCP aan Dynamisch aan en statisch uit. Werkt het dan zo houden. Werkt het niet dan kijk je verder. maar dan heb je iig gekeken en dan kan je afvinken waar het iig niet kan liggen. en zo kom je uiteindelijk tot een conculsie. heel simpel.

Als je router dus ook als WIFI fungeert download even de app op je mobiel WIFI ANALYSER kan je zien welk kanaal het beste is en vrij is. en dan kan je dat op je router toevoegen. beste is meestal 1, 3 of 11, 13.

Laat maar even weten of het heeft geholpen
 
Ok, thanx! Ik heb al verscheidene dingen geprobeerd zoals je hebt beschreven, maar zal het weer opnieuw uitzoeken. Zodra ik meer weet, dan hoor je van me. :)
 
Niet geholpen. Probeer is vanaf nul. Dhcp aan dynamisch aan. Modem resetten hard en router ook en een nieuw netwerk aanmaken

Verstuurd vanaf mijn SM-N9005 met Tapatalk
 
Zal het proberen. Ben trouwens nog wat geks tegen gekomen. Van het weekend even gestreamd op de oude manier (dus modem opnieuw opgestart). Nu deed ik even de tv uit en toen weer aan, en wat denk je.....weg DLNA! Nu lijkt het net of de TV de netwerkinstellingen niet goed ophaalt! Pffff.....
 
Nou, alles geprobeerd....niks werkt. En ik WEIGER Ziggo te bellen, voor geavanceerde vragen moet je zwaar betalen en dat vertik ik! ;-)

Heeft iemand anders nog een idee?
 
Hm kan je ff schetsen hoe joj je netwerk in elkaar hrbt geflanst? Incl kabel wifi switches router etc instellingen

Verstuurd vanaf mijn SM-N9005 met Tapatalk
 
Ik heb een vergelijkbaar probleem. Bij toeval ontdekte ik dat mijn dlna probleem is ipgelost als de signaalkabel uit het modem is gehaald. Bij jou ook zo?

Hansiepansie

Verstuurd van mijn GT-I8160 met Tapatalk
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan