• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

streamen naar de stereoinstallatie

Status
Niet open voor verdere reacties.

frac

Forum Gebruiker
Berichten
5
Hallo allemaal,
Ik ben nieuw hier dus ik weet niet of ik in het goede deel van het forum zit. Ik heb sinds enkele uren Ziggo Muziek op mijn laptop. Het werkt beter dan ik had gedacht. Ik zou wel graag die muziek via de geluidsboxen van mijn stereo-installatie in de woonkamer willen horen. Ik heb een Wifinetwerk, waar mijn laptop op is aangesloten. Ik heb een simpele receiver zonder wifi met prachtige boxen. Hoe en via welk apparaat kan ik daar de muziek van de Ziggodienst op laten horen?

Dank alvast,
Frac
 
Hoever staat je laptop van je receiver?

Draadloos:
Indien je laptop in de buurt (5 á 9 mtr) van je receiver staat, zou je gebruik kunnen maken van zgn. bluetooth ontvanger/zender. Deze transceiver zijn te koop bij oa. Aldi (mits aanbieding), Logitech enz. Bij gebruik van ontvangst, sluit je deze transceiver aan op je versterker.
Je laptop moet wel bluetooth ondersteunen, anders moet je hiervoor een micro usb 2.1 bluetooth stick aanschaffen (oa. Sitecom voor 10 of 100 mtr.) (ik werk oa. met BT 2.1 /3.0)
Google maar eens naar: draadloos geluid naar versterker of iets in die trend.
Bekabeld:
Indien je laptop in de buurt (3 á 20 mtr) van je receiver staat, zou je gebruik kunnen maken van een 3.5 mm male stereo-jackplug met 3/5/10/20 mtr. kabel er tussen naar 2 male cinch/tulp/rca pluggen.
Dit is de snelste en goedkoopste oplossing.
 
Dank je wel. Aan bluetooth had ik nog niet gedacht. Ik heb net een nieuwe laptop, heel krachtig, maar zonder BT. Hemelsbreed staat die een meter of vier van de versterker, maar er zit wel een verdiepingsvloer tussen...
Ik ga dar eens naar kijken.
Een kabel van notebook naar versterker is niet wat ik in gedachte had. Ik zocht een bij de versterker geplaatste wifi-ontvanger die audio van het notebook oppikt en aan de versterker geeft.

Frac
 
Je kunt eventueel ook denken aan een Apple TV (of een ander apparaat wat Airplay ondersteund) in combinatie met https://www.rogueamoeba.com/airfoil/ of https://airparrot.com/

Is waarschijnlijk wel duurder dan die BT oplossing, maar heeft als voordeel dat je wel meteen een Apple TV hebt ;-) Zeker handig als je ook een iPhone en/of iPad hebt.

Airfoil stuurt alleen de muziek naar de Apple TV wireless over het netwerk via Airplay, Airparrot stuurt je hele desktop inclusief audio. Het is wat je zelf prettiger vind.
Overigens heb je voor alleen audio eventueel ook aan een Airport Express genoeg, die streamt alleen de audio met bv Airfoil. Maar is even duur als een Apple Tv.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Hemelsbreed staat die een meter of vier van de versterker, maar er zit wel een verdiepingsvloer tussen...
Ik weet niet in hoeverre deze (betonnen)vloer van invloed is op het signaal bij jou, misschien moet je voor de 100 mtr. BT versie dan gaan.

Je hebt ook draadloze audio/video systemen die in de 2.4 GHz of 5.8 GHz werken. Zie link: https://tinyurl.com/cw5damv
Of ze nu ook nog storen op het wifi signaal? Ze passen nu wel een andere techniek toe...
 
Ik stream al jaren.

Nu hebben wij de lat hoger gelegt,
reciever met lancard onkyo, Denon, Marants, etc.
een NAS4Free server met all geripte CD's, DVD'S Bluray's erop.
De receiver streamt all audio formaten van de nas en de
popcorn hour c-200 wordt gebruikt om de films te streamen vanaf de nas.

Er is haast geen betere setup!

ja vanaf mijn android phone kan ik ook streamen maar dat gebruik ik nooit.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan