[Storing] Ubee EVM320B (non wifi modems)

Status
Niet open voor verdere reacties.
A

ALiQBAbY

Beste Ziggo gebruikers,

Sinds 12-10-2012 is er een firmware update geweest voor het ubee EVM non wifi modem geweest. Hierdoor zullen er een aantal storingen worden ondervonden door de gebruikers van deze modems.

  • Internet
Wegvallend en/of sloom internet. (tot helemaal geen internet)

  • Telefonie
Wegvallende telefoon verbinding, en verbindingsproblemgn zoals ruis etc. (tot helemaal geen telefoon)

Dit is een bekende storing en zal zo spoedig mogelijk worden verholpen.
Als er een update is zal ik deze discussie updaten.

Mvg,

Ali
 
Geen last van. Tevens geen update gezien, firmware 4.111.4002 staat er al een tijd op bij mij. Ook na een reset geen nieuwe firmware.

Welke versie zou het probleem moeten veroorzaken?
 
Daar ben ik momenteel mee bezig om dat te achterhalen, thuis heb ik de modem ook, maar op het werk. (ik werk namelijk zelf bij Ziggo technische diesnt van internet en telefonie) krijg ik dagelijks meer dan 10 telefoontjes over. Dus vandaar hiervan een update, ik ga er dan binnenkort naar kijken welke firmware update dit heeft veroorzaakt, het word daad werkelijk ook per regio geupdate, dus het kan zijn dat ze erachter waren en het toen hebben gestopt voor de andere, en nu terug willen naar de oude, dat dat niet zo makelijk gaat zou ik helaas zelf niet weten.

Mvg,

Ali
 
System Up Time is hier ruim 70 dagen en de firmware is ook nog 4.111.4002. Ik neem dus aan dat er in deze regio in ieder geval niets nieuws is geleverd.

Afgelopen dinsdag of woensdag heb ik wel een paar uur de beschreven storingen ervaren, maar dat was voorafgegaan door aangekondigde werkzaamheden en daarna gaat het hier bijna altijd een tijdje mis.
 
Reactie [Storing] Ubee EVM320B (non wifi modems)

Hallo allemaal,

Ik heb sinds een week of twee modemuitval, het vreemde(?) is dat de modem overdag en 's avonds ok werkt maar 's morgens vroeg als iedereen weer wakker is....ligt de Ubee EVM320b offline (twee lichtjes groen, dnload oranje knipperend, de rest uit, geen verbinding). Stekker eruit herstelt e.e.a. vervolgens maar dat is natuurlijk niet zoals het hoort. Ik heb Ziggo vorige week gebeld, die vonden alle waarden goed staan en menen dat het aan de binnenkant zit. Zou kunnen maar ik ben nog niets tegengekomen. Heb een Netgear WNDR3700 bedraad/draadloos waar ik zeer tevreden over ben tot nu, enkele draadloze apparaten en sinds kort een Canon netwerkprinter (MG6250. Misschien dat die laatste moeilijk doet maar ik zou denken dat de router er dan last van moet hebben en niet zozeer de modem. Firmware van de Ubee staat ook bij mij op 4.111.4002.

Ik ben zeeeeeeeer geïnteresseerd in de mogelijke oplossing!!

Dank en groet
Hans

:?:
 
Reactie [Storing] Ubee EVM320B (non wifi modems)...UPDATE

Lijkt erop dat deze thread niet erg populair is....OF de klachten zijn voorbij? Nou bij mij dus niet...

Update: er was met mij een afspraak voor bezoek monteur gemaakt. De dag ervoor werden we gebeld door Ziggo dat de afspraak niet doorging omdat het een probleem met de firmware betref/betreft. Er was inderdaad een fw-update geweest en die zorgde voor de problemen. Er zou op korte termijn een nieuwe update overheen komen, precieze dag/datum nog niet bekend. Dit is nu twee weken geleden. Probleem is er nog steeds. Het enige goede(?) nieuws is dat Ziggo dus erkent dat die fw-update de oorzaak is van de modemuitval. Ik ben benieuwd wanneer die beloofde update gaat komen.... iemand hier nog iets aan toe te voegen?

Groet
Hans

:x
 
Hans, als jij firmware 4002 hebt, is er helemaal geen firmware update geweest. Voor de EVW3200 is er wel een firmware update geweest. Ik denk dat ziggo jou modem met die verwisselt.
 
Hallo, dank voor de reactie, helder verhaal. Ik ga Ziggo morgen maar weer bellen. Vind het wel erg vreemd allemaal, die modemuitval bij mijn 320B is er toch echt en die schijnen de 3200's ook te hebben. Toeval...?

:?
 
hier sinds gisteren het zelfde probleem

Sinds gisteravond valt hier mijn verbinding ook weg.
vanaf vandaag zelfs helemaal geen verbinding meer zelfs op de modem. Nu al een keer of 10 van de spanning gehaald en gereset maar niets helpt. gekke is dat ik gisteravond ook al storing ondervond op mijn digitale tv maar vermoed dat deze 2 storingen los van elkaar staan. Ook hier betreft het een UBEE zonder wifi. echter draai ik al sinds de patch uit is hierop en hebt tot nu dus geen eerdere problemen hiermee ondervonden. Hoop wel dat dit snel gefixed wordt aangezien ik hier ziek thuis lig en toch al weinig kan doen.
Ook beetje belachelijk dat hier niets van te vinden is op de ziggo site bij de storingen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan