Storing Chelloo.com 1-3-2013

René

Moderator
Berichten
9.829
Internet
  1. KPN
Rond 01:30 afgelopen nacht heeft de server waar deze site op draait het begeven. De dubbel uitgevoerde harddisken (RAID1) waren beiden stuk. Hierdoor hebben we een backup moeten terugzetten van 28-02-2013 03:00. Dit houdt in dat berichten geplaatst tussen donderdag 28 februari 03:00 en vrijdag 1 maart 01:30 verloren zijn gegaan (1 dag).

Het forum draait nu tijdelijk op een noodserver. Dit is een server met minder resources dus het kan zo nu en dan trager zijn. Er wordt natuurlijk gewerkt aan een permanente oplossing, maar voor nu hebben we in iedergeval weer iets draaien.

Het enige wat ik kan zeggen is excuses voor het ongemak. Dit heeft ons overigens wel weer geinspireerd om te kijken hoe we in de toekomst sneller de site online kunnen krijgen in geval van een storing.
 
Simpel als je ergens een esx omgeving hebt staan, een vmdk terug zetten of verplaatsen is zo gedaan. Dit geld uiteraard ook voor een smtp server. Dat er dingen kapot gaan is niks nieuws, dat er nog steeds diensten op fysieke hardware draait is, naar ik hoop nu wel begrepen, al jaren uit de mode.
 
De site draait nu tijdelijk op een hosted ESX omgeving. Nadeel is dat als je genoeg resources wilt het behoorlijk duur wordt. Maar het plan is nu om de dedicated server (die ook aan vervanging toe is) te voorzien van ESXi.
 
Mooi maar het hoeft niet veel te kosten, neem 2 dozen met dual xeon (16 cores) en 2x debian met virtualbox, raid1 in beide dozen, exchange(edge02) vm erop met 4 dedicated cores(vt-x) en teleport inregelen, klaar zo voor 8k aan hardware en nog ruimte zat voor zaken zoals een forum.
 
Zo dat is verrot, denk je leuk backup tehabben met raid gaan bijde disks kapot, dit zie je niet vaak.

maar goed lang leven de backups.
 
Jongens, bedankt voor alle genomen moeite en veel sterkte met het herstellen!
 
Ik heb nog een server in de verkoop wegens beëindiging hobby binnenkort ,staat op dit moment in rack bij PcExtreme.
De server is gekocht van Pcextreme en is daar nooit weggegaan.

(1U Supermicro) Dual Core Opteron 170
----------------------
- Dual Core Opteron 170
- 2GB ECC Registered
- 3Ware 8006-2LP RAID Controller
- 2x 1 TB S-ATA 7200RPM
- SuperMicro 512L

Bij interesse ,stuur me maar een pm.
Fijn weekend allemaal.
 
Ook een dankwoord aan COAX die vrij snel op hun forum bekend maakte wat er aan de hand was met Chelloo.nl, erg sympathiek hoor...
 
Hoe dan ook fijn dat het nu al weer draait en succes met het vinden van een permanente oplossing.
 
Terug
Bovenaan