• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Starten ITV enige overwegingen

  • Onderwerp starter dick.de.boer
  • Startdatum
Status
Niet open voor verdere reacties.
D

dick.de.boer

Ik weet dat Ziggo met handen en voeten gebonden is tav de mogelijkheden ITV te starten. De rode knop oplossing werkt, maar is totaal anders dan hoe de TV normaal werkt. Hierdoor is het niet intuïtief.

Ondanks dat het is zoals het is, wil ik toch een discussie aanzwengelen. Wellicht dat de diverse fabrikanten achter hun oren krabbelen en iets gaan doen :roll:

Mijn TV (in dit geval een Samsung) heeft veel aansluitingen achterop. Naast de CI+ insteek module kan ik hier een aantal HDMI stekkers en USB stickjes kwijt. Al deze aansluitingen kan ik selecteren met de 'input select button. Als mijn computer aanstaat zie ik zelfs de computer in het apparaten lijstje staan. Ook mijn antieke hd recorder (HD is niet High Defenition:wink:) via SCART staat in deze lijst.

Alles, werkelijk alles wat los en vast zit staat in het lijstje, behalve mijn CI+ module. Het zou veel logischer zijn om met 'input select' naar ITV te gaan, en omdat (denk ik) alle merken wel zo'n 'input select' knopje hebben zou het een mooie eenduidige manier zijn om ITV op te starten. Ik weet dat Ziggo dit niet kan, maar wil dit toch ter sprake brengen. Misschien neemt een van de merken dit mee in een software upgrade???
 
Je CI+ input staat waar normaal je analoog input zit. Ik zie dat probleem niet zo. Als er al iets ooit zou veranderen, dan zou ik van Ziggo's ITV een app maken zoals dat ook bij Netflix en Ximon het geval is (Sony Entertainment Network in mijn geval).

Het voordeel van 'de rode knop' is dat er door de consument niet ingelogged dient te worden, en dat het interactieve mogelijkheden heeft zoals stemmen via je televisie (denk aan 'talenten'-programma's, tussen aanhalingstekens omdat ik ze verafschuw). Wellicht heeft het ook te maken met het laden van programma's en films. Via de apps duurt dit wel eens wat langer, omdat deze puur via internet gaan, en daardoor wel eens blijven hangen tijdens het bufferen. De Ziggo rode knop app lijkt deels bandbreedte van de Coax kabel te gebruiken (dit is gissen, ik ben geen techneut) om de items sneller te laten laden.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan