• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Start spontaan op

  • Onderwerp starter tcbakker
  • Startdatum
Status
Niet open voor verdere reacties.
T

tcbakker

Ik heb een Samsung SMT-C7140A met de nieuwste softwareversie.

Nu wil het alleen dat het apparaat als ik er niet naar kijk spontaan ineens opstart. Dus als ik hem uitzet komt het klokje in beeld, vervolgens na een bepaalde tijd gaat het klokje weg voor de diepe standby. En dan na een willekeurige tijd start de decoder zichzelf op, zie je even de zender in beeld staan waarna die zichzelf weer uitschakeld en vervolgens de klok weer laat zien. Ook lijkt het alsof er dL in het beeld komt te staan.

Hebben meer mensen dit probleem?

Heb hem net 2e hands gekocht dus heb het probleem altijd al.

Aangesloten via: HDMI
COAX
Ethernet niet aangesloten
 
Beste Tcbakker,

Dit wordt veroorzaakt doordat de SMT automatisch op zoek gaat naar software-updates die door het signaal worden meegestuurd. Je kunt deze eventueel in de instellingen van de decoder uitschakelen.

Met vriendelijke groeten,

Alex
Samsung WebCare
 
Alex,

Dat is mooi om te horen, heb het al geprobeerd te zoeken in het menu maar heb niks kunnen vinden met betrekking tot het automatisch zoeken naar updates. Kun je mij uitleggen waar precies?

En wat is de reden van het zo vaak zoeken naar een software update, als het eens in de week was leek me logisch, maar om de paar uur.. Vooral 's nachts is dit lastig want wordt er wakker van..

Bedankt alvast voor je antwoord.
 
Bij nader inzien, mijn excuses, want deze mogelijkheid zit niet op dit model.
Heb je daarentegen al geprobeerd om de software te upgraden? Dit kan via Systeem > Software-upgrade.
Als om een PIN-code wordt gevraagd, is deze standaard 0000 (tenzij deze door de vorige gebruiker is aangepast).
Deze update verloopt via het signaal van Ziggo.

Met vriendelijke groeten,

Alex
Samsung WebCare
 
Beste Samsung medewerker, ook al staat de laatste software op het apparaat dan start deze nog diverse keren per dag automatisch op.
Het zou inderdaad prettig zijn als deze optie uit te schakelen was of het display dimbaar zou zijn. Op een slaapkamer geplaatst verlicht het display de gehele ruimte en dat maakt hem minder geschikt voor die ruimte aangezien de autostart diverse keren per nacht plaatsvind.
 
Het is inderdaad behoorlijk lastig in een slaapkamer, want hij start gewoon ineens op met een hoop licht op het display en alle herrie van dien. Soms een paar keer per nacht.

Laatste update staat er overigens op en werkt prima. Kan dit niet met een volgende update verholpen worden?
 
Is het opstarten niet gewoon voor het bijwerken van de EPG?
 
Wij hebben hierover contact gehad met onze developpers. Deze geven aan dat dit een software-beveiligingseis is voor dit model. Om deze reden is het helaas niet mogelijk dit uit te schakelen.

Met vriendelijke groeten,

Alex
Samsung WebCare
 
Hoe kan het spontaan opstarten van een device als een STB de boel nou veiliger maken?

Het enige wat ik kan bedenken is dat als het waar is dat deze spontaan opstart omdat de EPG gaat verversen, het ligt aan in de toekomst opnemen. Als de EPG niet up to date is vervolgens een opname in de toekomst kan mislukken. Bedoel je dat met beveiligingseis?

Wel jammer, ik ben nu geneigd om hem weg te doen aangezien zo'n apparaat in de slaapkamer niet is neer te zetten, opstarten gebeurt met een hoop herrie en licht. Om de zoveel uur wakker worden is geen pretje.
 
heb dezelfde probleem, 's nachts start hij vanzelf op volgensmij om 55min. Beetje onnodig naar mijn mening aangezien laatste update 1 jaar geleden was om ieder uur te checken
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan