• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Standaard Scart-kabel Mediabox?

  • Onderwerp starter Sterrenburg III
  • Startdatum
Sterrenburg III zei:
Ok bedankt voor de info, maaar ik snap even dat stuk niet met meer widescreen info, met het ontbreken van 1 of meer scart-pinnetjes?

Sorry voor de gebrekkige info: sommige scart kabels hebben wel alle pinnen zichtbaar op de stekker aan de buitenkant (dat zijn er 21) maar hebben niet alle pinnetjes met 21 indivduele draadjes verbonden via de kabel naar het andere eind. Dat bedoelde ik: de kabel heeft minder draadjes dan de stekker pinnetjes.
Het voltage nivo op pin 8 bepaalt of een programma breedbeeld is of niet.
Het spreekt vanzelf dat je nooit een scart kabel moet kopen waar niet alle pinnetjes zichtbaar zijn. Die zijn sowieso nooit volledige bedraad.

De kabel die hier wordt getoond (die platte blauwe kabel) is een goede.
 
Ja ik zag zo'n platte kabel idd ook van het merk Vivanco. Is dat ook een goede? ik weet dat die QED prijzig zijn maar wel van super kwaliteit. Ik zocht namelijk een HDMI kabel van QED of Vivanco.
 
Ikzelf heb de pro scartkabel van HQ, dit is een redelijke kabel voor niet al te veel geld.
Ik zie toch wel duidelijk een verbetering van het beeld op mijn 37" tft.
Maar dit is denk ik ook een beetje smaak afhankelijk. De een zegt dat hij het wel ziet, en de ander niet.
Mijn conclusie is dus dat wanneer je het beeld mooi vindt zou ik geen andere kabel nemen.

Kijk eens op www.electronica-online.nl
 
Ik heb de mediabox nogal apart aangesloten: Scart mediabox -> DVD recorder -> Component naar de TV.

Natuurlijk zou dat normaal geen beeldverbetering opleveren, maar in mijn DVD recorder zitten wat beeldverbeterende truckjes. De DVD recoder maakt het beeld al progressive (in plaats van dat mijn TV die een niet zo heel goede scaler heeft), hierdoor heb ik soms echt superstrak beeld bij met name de BBC. Ook probeert hij de compressieblokjes eruit te halen. Dit lukt soms wel goed en soms niet. Over het algemeen heb ik toch wat minder compressieblokjes als direct op de SCART naar de TV aangesloten.
 
Terug
Bovenaan