• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Standaard Scart-kabel Mediabox?

  • Onderwerp starter Sterrenburg III
  • Startdatum
S

Sterrenburg III

Is er een groot verschil in kwaliteit, storingen als ik een beter kwaliteit Scart-kabel koop voor mijn mediabox naar de TV?

Bv een vergulde koper ofzo iets?

Of anders gezegd wat ga ik er in op vooruit als ik een betere kwaliteit Scart-kabel aanschaf?

Ik heb verder geen apparaten aan de mediabox hangen, alleen mediabox naar de tv.
 
Als je ook vergulde aansluitingen hebt, zou ik zeker voor een vergulde SCART-kabel gaan.
Anders heeft dit weinig tot géén effect en kun je beter je gewone kabel houden.
 
Ik heb dat laatst uitgeprobeerd met een kwaliteit scart van mijn DVD player, deze is drie-dubbel afgeschermd en zwaar verguld, zo ook de scart poorten op de TV. Ik heb deze scart op de box gezet en op de RGB poort van de TV en met de box op hoge waargave instelling. Uiteindelijk zie ik eigenlijk geen verschil met de low-budget scart die erbij zit. Mischien dat je met een HD-box en HD-TV wel verschil ziet, maar nu niet. Ik zou zeggen; bespaar je de moeite en het geld.
 
masterblaster zei:
Mischien dat je met een HD-box en HD-TV wel verschil ziet, maar nu niet. Ik zou zeggen; bespaar je de moeite en het geld.

HDTV kan toch niet over Scart heen?
 
Sterrenburg III zei:
Is er een groot verschil in kwaliteit, storingen als ik een beter kwaliteit Scart-kabel koop voor mijn mediabox naar de TV?

Bv een vergulde koper ofzo iets?

Of anders gezegd wat ga ik er in op vooruit als ik een betere kwaliteit Scart-kabel aanschaf?

Ik heb verder geen apparaten aan de mediabox hangen, alleen mediabox naar de tv.

Let er wel op dat de scart kabel volledig bedraad is. De goedkopere kabels hebben nog wel eens een pinnetje of meer niet aangesloten en dat is zonde, want dan krijg je bijv geen widescreen info door of kan je de kabel niet als audio-output gebruiken voor iets anders.
Ik zelf kan wel degelijk het verschil zien bij een goede of slechte kwaliteit kabel.
Koop een goede van min 20-30 euro zou ik zeggen. Veel duurder hoeft het niet te zijn.

S6
 
Zou toch het volgende hier nog aan willen toevoegen:
Je hebt met twee dingen te maken met dergelijke verbindingen.
1. Afscherming tegen stoorsignalen. Bij elke connector liggen de verbindingen enigszins open. Remedie is om met metalen kapjes e.e.a. te beperken. Maar het heeft al met al niets met koper, goud of welke andere materiaalkeuze ook te maken.

2. Oxydatie. Daar speelt die materiaalkeuze wel een rol. Vergulde contacten oxyderen niet, maar dan moeten wel beide delen van de verbinding verguld zijn. Voor een Tv-toestel zie ik me dat niet doen, dus zo'n vrij dure kabel is in mijn ogen een volstrekt overbodige investering.
Het is vrij logisch dat je bij een experimentje geen verschil merkt. Je het dan nl. in beide gevallen te maken met een goede verbinding, d.w.z. van oxydatie is nog geen sprake. Als er een voordeel zou zijn, dan speelt dit pas op de lange duur.
Ik kan me wel voorstellen dat professionals met kabelhaspels waar veel mee wordt gesleept in weer en wind hun kabels voorzien van heel goede connectors. Houd er wel rekening mee dat vergulde contacten dan weliswaar niet oxyderen, maar wel kunnen vervuilen. En daar ben je even ver van huis.

Edit:
Met de opmerking van klend m.b.t. ontbreken van sommige signalen in goedkopere kabels ben ik het uiteraard volkomen eens. Maar dat staat los van wel of niet vergulde contacten.
 
Even terugkomen op de vraag over kwaliteits verschil en niet over wat nu wel of niet een goede scart kabel is; verwacht geen wonder als je een dure scart erop zet. Wellicht dat je kleuren wat dieper worden, maar scherper in ieder geval niet.
 
Ok bedankt voor de info, maaar ik snap even dat stuk niet met meer widescreen info, met het ontbreken van 1 of meer scart-pinnetjes?

Je mag toch aannemen dat UPC wel een degelijke kabel bij stopt die zoveel info draagt?

Ik heb nog wel een duurdere vergulde liggen die ik niet gebruik, ik ben bnwd :)
 
Ikzelf heb een QED P2110.

Bekijk bijlage 2878

Het is echt heel sterk afhankelijk van je apperatuur die je gebruikt.
Een Marantz recievertje en 55cm Philips TV-tje ziet een LEEK (en niet alleen die) GEEN verschil.

Kijk anders eens op de HIFI sites voor meer info.

Als je zo'n setje heb mag je dan wel voor een wat duurder SCART gaan (bijv. een Monster) https://my.hifi.nl/index.php?user=397
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Terug
Bovenaan