• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Splitsen aansluiting

Status
Niet open voor verdere reacties.
B

Blaauw

Ik ga binnenkort verhuizen naar een appartement, het betreft een oud pand in Utrecht die is opgesplitst in 3 appartementen. Nu ben ik alvast aan het oriënteren hoe het zit met de mogelijkheden qua aansluitingen want ik wil graag een Z1 pakket nemen wat voldoende is voor mij en mijn vriendin.

Nu heb ik navraag gedaan bij Ziggo en die bevestigen dat er maar een aansluiting aanwezig is op het hele pand en deze wordt gebruikt door de onderbuurvrouw. De telefoonaansluiting is in gebruik door de bovenburen. De telecommunicatie is dus niet opgesplitst in het pand, wat ons dus in de huidige situatie dwingt tot het delen van een aansluiting en dus afhankelijk zijn van de huidige bewoners.

In hoeverre is het mogelijk om de aansluiting van het pand op te splitsen zodat wij een pakket kunnen nemen op een eigen aansluiting? Is dit de verantwoordelijkheid van de huisbaas of moeten wij hier zelf achteraan? De gemeente heeft hier niet echt een duidelijk antwoord op.

mvg,

Blaauw
 
Op zich wel aardig, je deelt de kosten voor tv en internet gewoon. Maximaal 5 smartcards per klant, dus zolang je daar onder blijft...
Interactieve tv gaat niet werken zo, dus even wachten op Netflix.
Bellen doe je via bijvoorbeeld Budgetphone en een compatible voip-telefoon, bijvoorbeeld een Gigaset n300a. Eventueel ook een tweede Ziggo-lijn aanvragen is mogelijk. Router goed instellen dat Voip-verkeer hoogste prio heeft....

Dus volgens mij kan het wel zo :-)
En als Ziggo het niet echt leuk vindt zo, dan nodig je ze van harte uit om extra aansluitingen te komen maken. Delen is inderdaad niet de manier, maar als het niet anders kan heb je weinig keus.
 
Alleen diegene op wiens naam de aansluiting staat kan internet bestellen. En moet daar ook voor betalen. Er kan ook maar 1 modem/router aangesloten worden.
 
Eigenlijk is het domheid van de verhuurder.
Indien een gebouw is opgedeeld in appartementen zijn dit apparte woningen en iedere woning behoort gewoon, kabelaansluiting en KPN en aansluiting te hebben. Het is aan de huurders of zij hier gebruik van willen maken. De verhuurder dient dus te zorgen dat iedere afzonderlijke woning een kabelaansluiting krijgt, deze dient dit te regelen met Ziggo.
Gewoon klagen bij de verhuurder dus.
 
Als ik bovenstaande lees, vraag ik mij af hoe de verhuurder dat geregeld heeft qua aansluitingen van water elektra en verwarming.
 
Als ik bovenstaande lees, vraag ik mij af hoe de verhuurder dat geregeld heeft qua aansluitingen van water elektra en verwarming.


Regenton voor water, hometrainer voor electriciteit en je bent dan ook direct warm...
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan