• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Speelt UPC een vies spelletje?

Status
Niet open voor verdere reacties.

NetJak

Forum Gebruiker
Berichten
631
Ik heb deze week 2 identieke TP-Link routers in huis maar met verschillende Mac adressen en dus IP-adressen.
De ene heb ik al 1 maand en geeft een Venloos IP adres van 84.29... de andere heb ik deze week gekocht (voor iemand anders) en geeft een IP adres waarvan de plaats niet bepaald kan worden (watismijnipadres pijl wijst naar midden Nederland, ws. UPC gebied), beginnend met 212.120...

Ik heb altijd 84.29 adressen gehad en altijd UPC Speedtest gebruikt. Deze gaf altijd perfecte resultaten, net iets meer dan de abonnementssnelheid.
Ook nu geeft hij bij de ene router (84.29) goede uitslagen, maar bij de andere router (212.120 adres) geeft UPC maar 4 Mb/sec ipv dik 20 Mb/s. Ook bij een LAN aansluiting ipv Wifi.
Met de iPad en de smartphone (speedtest.net) worden echter wel normale snelheden gerapporteerd Alleen UPC speedtest op een PC dus niet. Getest op 4 PC's !!!
Als ik op die 4 PC's speedtest.net (of Ziggo speedtest) uitvoer, zijn de snelheden wel normaal.

Conclusie:
UPC speedtest, rapporteert maar 20% van de werkelijke snelheid als hij denkt dat je in een UPC gebied woont en geen UPC klant bent. Zo van kijk eens wat de concurrent slechte snelheden biedt....
Ziet hij dat je in Ziggo gebied woont, dan kun je geen UPC klant worden, dan rapporteert UPC wel de echte snelheden.
 
Deze geeft vandaag wel de juiste waarden :applause:. Wordt nu mijn favoriet. UPC heeft afgedaan...:cry:

https://www.kpn.com/prive/internet/internet-speed-test.htm

Maar volgens mij is deze alleen via de link te bereiken, lekker rustig. Via de website menu's van KPN kan ik hem niet vinden. Wel met de zoekfunctie.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan