• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

speedtest

Status
Niet open voor verdere reacties.
Ziggo kijkt denk ik nu opnieuw naar de speedtest aangezien ik had aangegeven dat deze bij mij niet klopte. Ik kreeg snelheden op mijn scherm te zien die niet haalbaar zijn. Toen ik gister voor de 2e keer naar de klantenservice belde heb ik dit weer gezegd en 5 minuten later was de pagina al niet meer bereikbaar.
 
Ik vind de speedtest van ziggo zo wie zo waardeloos of onbetrouwbaar.

Kijk dat je niet via wifi maar met een UTP/STP kabel moet checken ok. Maar als ik de speedtest doe bij UPC krijg ik altijd ongeacht welke hardware configuratie de snelheid te zien en met dezelfde hardware met dezelfde condities nooit bij ziggo. En dat ligt aan hoe ze meten. Met een JAVA?? App die afhankelijk is van de processor kracht en overige resources die lokaal gebruikt worden en van negatieve invloed zijn op de snelheid die je kunt meten bij ziggo.

Raar want je wilt de lijnsnelheid testen en niet de doorvoersnelheid. Je bent immers ook afhankelijk van het aanbod. Heb jij 150mbit down, dan krijg je die nooit als de aanbieder die ook niet heeft.

Maar bij ziggo, moet je bijna in save modus inloggen alles lokaal inclusief firewall ed uitzttend testen en dan pas zie je je ziggo snelheid.erg veilig :x allemaal.

En met firewall bedoelen ze alle firewall, dus een gemiddelde huisvader moet firewall uitzetten op routers, en op lokale systemen om iets te kunnen zien bij zijn aanbieder en dan maar weer aanzetten voor de veiligheid en daarna???

Is de snelheid er dan nog wel?? In theorie niet natuurlijk want als je met alles aan niet de snelheid kunt toetsen, hoe kun je die dan wel halen onder normale omstandigheden.

En dan zeg ik raar, want zonder wijzigingen Whatso ever doe ik met een NetBook van Acer met een AmD k7 processor speedtests bij upc en dan gaat jet goed. Pak ik mijn zakelijke HP met I7 processor dan haal ik op Ziggo en upc hetzelfde en dat is raar want dat lokale settings negatieve invloed hebben snap ik.

Maar dat de Ziggo speedtest dus niet de lijnsnelheid meet maat de mogelijke doorvoer,snelheid is wat anders. Wat begrijpelijk is tot dat je de snelheid dus bij upc meet........
 
RAAR!

Kan iemand mij even een linkje laten zien met een officiële aankondiging van Ziggo mbt deze wijziging van SPEEDTEST.ZIGGO.NL -> OOKLA?

speedtest_ziggo.jpg


:shock:
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan