• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Speedtest normaal maar geen verbetering.

Status
Niet open voor verdere reacties.
S

sten!

Ik haal met mijn download snelheid overdag 2 a 3 MB per sec en in de avond haal ik maar 150kb per sec.. dit is nogal raar vind ik zelf.

Ik woon in een stad dus mijn eerste gedachte was dat het misschien overbelast is. Maar aangezien het elke dag hetzelfde is vind ik het nu wel een beetje irritant worden.

de speedtest die ik gedaan heb bij Ziggo is gewoon normaal gebleken.

ook heb ik via een andere pc/laptop geprobeerd om te kijken of er iets in mijn pc/laptop niet goed is bij 2 andere pc/laptops in mij huis was het zelfde probleem. wanneer dit probleem zich voordoet heb ik zwak internet op de laptop/pc en gewoon totaal geen wifi signaal op mijn mobiel.

ik heb nogal wat vraagtekens bij ziggo in mijn regio.

ik zoek naar tips om het te verbeteren of is het handiger om gewoon een klacht in te dienen?

Internet valt minimaal 1 a 2 keer per week (dat ik het merk kan vaker zijn) er uit ik moet dan hem opnieuw aanzetten wil ik weer internet krijgen.

instelling in de het modem zelf staan goed dit is allemaal nagekeken door 3 verschillende personen.

over de bedrading in de meterkast hoe kom ik erachter of de draden waarmee het modem zijn aangesloten het wel goed doen?

zelf heb ik al ingelogd op de ziggo site om zo het modem op een ander internet kanaal te zetten maar dit hielp ook niet

als iemand nog verdere tips heeft hoor ik het graag.


:giveup:
 
vB0i2KB1YfQAAAABJRU5ErkJggg==
vB0i2KB1YfQAAAABJRU5ErkJggg==
vB0i2KB1YfQAAAABJRU5ErkJggg==


Download: 12.80 KB/s
Upload: 0B/s
Actieve peers: 3

Dit gebeurd dus geregeld Serie`s die download ik per aflevering en dat duurt soms gewoon 2 a 3 uur om hem te downloaden terwijl de aflevering maar 45 minuten duurt.

dit is nogal frustrerend
 
Bedoel je dat je speedtest normaal is, maar dat downloaden langzaam gaat ?

Als je speedtest op https://speedtest.ziggo.nl wel je abonnement snelheid haalt, weet je zeker dat je internet verbinding goed is. Je modem haalt dan de juiste snelheid. De snelheid kan dan nog steeds laag zijn als de server waar je vandaan download traag is of als je via newsservers download, dat je computer lang bezig is met het combineren van de delen van de bestanden. Daar kan je internet verbinding dan niets aan doen.
 
Bij een torrent ben je afhankelijk van het aantal delers en is de downloadsnelheid veel lager dan de maximale snelheid.
De waardes die je beschrijft kunnen volgens mij wel kloppen als je een slechte torrent hebt die weinig wordt gedeeld.
 
Houd er ook rekening mee dat vooral nieuwsgroepen last hebben van notice and takedowns of dcma-klachten waardoor je bestanden ook (heel) traag binnen kunnen komen en dan ook vaak nog incompleet.

Sent from my MI 3W using Tapatalk
 
In de posts van TS staan 2 belangrijke zinnen.
De eerste is
de speedtest die ik gedaan heb bij ziggo is gewoon normaal gebleken.
Conclusie: internet werkt dus normaal. De 2e zin is deze
Download: 12.80 KB/s
Upload: 0B/s
Actieve peers: 3
TS maakt dus waarschijnlijk gebruik van torrents o.i.d. en dus niet van nieuws groepen. Bij torrents ben je afhankelijk van heel veel factoren, zoals het aantal aanbieders, de upload snelheid van de aanbieders en of de aanbieders wel het juiste stukje van je torrent kunnen aanbieden. Maar het grote voordeel is dat het gratis is (en waarschijnlijk ook illegaal). Bij nieuws groepen ben je alleen afhankelijk van de download snelheid waar je voor betaald hebt.
Misschien moet TS eens overwegen om eens een maand een nieuwserver abonnement te nemen. Kost niet veel en het gaat heel veel sneller.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan