• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

speedtest bbned

E

EosFreak

Wanneer ik een speedtest doe op https://speedtest.bbned.nl/ zit ik rond de 1100 kbps, wanneer ik hier kies voor 100mb downloaden haal ik rond de 2.30 MB, bijna max. dus. Ook bij andere speedtesten valt me dit op, voor enkele maanden terug waren die waardes van die speedtest altijd normaal. Ook op speedtest.cistron valt me dit op. Wat zou hier de oorzaak van kunnen zijn?
 
dat komt omdat speedtest te kleine bestand download om goed je speed vast te stellen daarom is hij ook niet zo betrouwbaar
 
Toch vreemd dat ik eerder met de speedtest op bbned wel normale waardes haalde. Wat ik ook vreemd is dat wanneer ik 100mb van bbned download dat hij weleens op 500kb blijft hangen, wanneer ik dan annuleer en de download opnieuw start gaat hij weer maximaal. (2.35MB)
 
download maar eens meedere van 100mb tegelijk,zul je zien dat je je speed haald
 
Je bent altijd afhankelijk van de routers en switches waarover de verbinding richting het eindpunt verloopt. Als één van de routers het te druk heeft of problemen heeft, dan zal de snelheid van/naar het eindpunt ook lager zijn. Dit zal een speedtest dus ook altijd beïnvloeden.

Een snelheidstest via derde partijén is daarom dan dus ook onverstandig omdat het afwijkingen van 5 tot 95% kan vertonen puur en alleen vanwege de routes van beginpunt naar eindpunt.

Als je daadwerkelijk goede resultaten wilt boeken m.b.t. snelheden, dan zou je de tests binnen het netwerk van chello/upc moeten doen.

Hoe ik mijn snelheids tests meestal doe?
Code:
Zelf doe ik mijn tests d.m.v. Usenet-downloading. Door verschillende servers te gebruiken en een download te starten wordt al dan niet de volledige bandbreedte die ik beschikbaar heb gebruikt. Op deze manier kan ik iedere 5 minuten zien wat de maximum download snelheid is geweest. Dit is ongeveer vergelijkbaar als speedtest, alleen een stuk betrouwbaarder omdat de download vanuit diverse punten in Nederland wordt gedraait.

Een speedtest welke een download/upload uitvoert vanuit één locatie heeft vrijwel nooit zin.

vlan1-day.png

FTP'en naar m'n eigen servers in Amsterdam resulteren veelal tot snelheden van boven de 2MB/s, terwijl speedtest mijn verbinding niet hoger inschat dan 1700Kb/s een groot verschil. Dus zelf til ik niet zo zwaar aan speedtest's.

Ps: Vooral speedtests buiten het netwerk betreffen een grove schatting van snelheden... neem dergelijke snelheden nooit serieus. Internet wordt tenslotte geregeld door routers, switches, drukte etc. etc.
 
Terug
Bovenaan