specs modem datakabel ziggo gelijk aan die van coax?

Status
Niet open voor verdere reacties.

Wim44

Forum Gebruiker
Berichten
127
Bij Ziggo installatie pakket wordt een datakabel meegeleverd. De data kabel is coax kabel met aan de uiteinden connectoren met schroefdraad.
*(F-connectoren, af fabriek aanwezig)*.

Heeft deze "datakabel" dezelfde specs als de coax kabel die voor TV/Radio gebruikt wordt?

Ik heb een coax verbinding vanaf de hoofdaansluiting met gewone connector zonder schroefdraad (IEC-vrouwtje) en aan de andere kant een F-connector met schroefdraad nodig om TV/Radio/data door te geven.Wijziging: *toegevoegd
 
Laatst bewerkt door een moderator:
COAX met F-connectors bedoel je? Is dezelfde kabel alleen andere connectors.

f.jpeg
 
De F-connector op bovenstaande foto is alleen een andere connector, dan op de "datakabel" die Ziggo levert bij het modem. De schroefdraad is hetzelfde.

De F-connectoren op de "data kabel" van het modem zijn af fabriek
aanwezig (pin i.p.v. coax ader), op de foto hierboven is het een F-connector die je zelf op de kabel kan monteren (coax ader i.p.v. pin).

Is de "data kabel" (dat is ook coax kabel) ook geschikt voor overdracht van TV/Radio sig naal (hogere frequenties, meer bandbreedte).

Ik wil een reserve "data kabel met F-connectors (af fabriek)" ontdoen van een F-connector en daarvoor in de plaats een IEC connector aanbrengen.

Ik moet even improviseren, met de middelen die ik heb.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Een "data" kabel is exact het zelfde als een coaxkabel. Ze doen het zelfde, werken het zelfde, laten het zelfde signaal door, je kunt ze voor zowel tv als data gebruiken, net als een tv kabel data kan transporteren.

Kortweg coax is coax en heeft niets te maken met snelheden die verschillen per kabel. Slechts demping en afscherming kan per type kabel verschillen maar de hoeveelheid gegevens blijft gelijk.

En een f-connector waarbij de antennekabel direct in de koppeling gaat is stabieler dan een dan een kant en klare kabel. In een kant en klare kabel wordt er een extra verbinding gemaakt tussen de "pin" en de antennedraad. In theorie levert dit een potentieel mindere verbinding op. In de praktijk is er nagenoeg geen verschil en het verschil wat er is merk je totaal niets van. Je zou het kunnen meten, maar is totaal zinloos.

Daarbij wordt zowel het "data" signaal als radio/tv signaal naar alle kabels en apparatuur gestuurd via een splitter/versterker. Dit wordt niet gefilterd.

En een f-connector is de naam van de schroef verbinding. Deze kan vast op de kabel zitten vanuit fabriek of zelf te monteren zijn op verschillende wijzen. Dit heeft niets met het type kabel te maken maar is de naam van de type verbinding.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan