• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

spammailtjes sijpelen door het filter op chello

C

costello

Sinds kort krijg ik mailtjes in mijn postvak die helemaal niet aan mij gericht zijn. Ze zijn ook niet voor mij bestemd en de afzenders zijn mij onbekend. Ik heb er eentje geopend en het bleek ordinaire spam.

Als ik een email-adres niet 100% correct intyp, dan krijg ik een bericht terug dat het niet bestelbaar is. Hoe kan het dat ik mailtjes krijg op een email-adres van iemand anders? Slechts de eerste 2 letters komen overeen met mijn email-adres. Hebben anderen hier ook last van? Ligt het aan het spamfilter van chello?

Ik voeg hierbij een voorbeeld van een header van zo'n mailtje, misschien kan iemand er iets mee:

Return-Path: <[email protected]>
Received: from [213.46.243.2] (really [218.238.199.90])
by amsfep19-int.chello.nl
(InterMail vM.6.01.04.04 201-2131-118-104-20050224) with SMTP
id <20060717181453.TJVL1345.amsfep19-int.chello.nl@[213.46.243.2]>;
Mon, 17 Jul 2006 20:14:53 +0200
Received: from nomineepeternixon.net [180.114.193.245] (helo=kenneth.vergenet.net)
by smtp2.cistron.nl with esmtp (wearisome)
id 0AQ6iH-5953CR-00; Mon, 17 Jul 2006 15:09:59 -0400
Date: Mon, 17 Jul 2006 17:12:59 -0200
Message-ID: <[email protected]>
From: "Maritza Watkins" <[email protected]>
To: [email protected]
Subject: Re: INFORMATION
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.5) Gecko/20031013 Thunderbird/0.3
X-Accept-Language: en-us, en
 
Het beste wat je denk ik kan doen is die mails doorsturen inclusief header naar [email protected]
Die kunnen er voor zorgen dat er aanpassingen worden gedaan aan de filters.
 
costello zei:
Sinds kort krijg ik mailtjes in mijn postvak die helemaal niet aan mij gericht zijn. Ze zijn ook niet voor mij bestemd en de afzenders zijn mij onbekend. Ik heb er eentje geopend en het bleek ordinaire spam.

Als ik een email-adres niet 100% correct intyp, dan krijg ik een bericht terug dat het niet bestelbaar is. Hoe kan het dat ik mailtjes krijg op een email-adres van iemand anders? Slechts de eerste 2 letters komen overeen met mijn email-adres. Hebben anderen hier ook last van? Ligt het aan het spamfilter van chello?

Het feit dat jij niet geadresseerd lijkt, komt naar alle waarschijnlijkheid doordat de afzender in het BCC veld alle geadresseerden heeft geplaatst. Jij ziet dan alleen maar een mail die geadresseerd is aan een voor jou onbekend adres, terwijl jouw adres dus in het BCC veld is gezet. Daar kunnen wij vanuit UPC weinig aan doen.

Het feit dat het een spam mail is en door ons filter heen is gekomen, kan wel door ons worden aangepast. Maar dat blijft een moeilijke zaak. Er wordt gefilterd op o.a. steekwoorden en zoals je begrijpt kunnen die woorden ook in mails voorkomen die wel gewenst zijn.

Stuur de volledige mail maar eens door naar [email protected]. Wellicht dat we er toch wat uit kunnen halen waardoor we deze mails kunnen filteren.
 
Dank voor de tip. Ik heb een mailtje met de spaminhoud naar dit adres gestuurd en hoop dat men er daar iets mee kan.
 
Was ik blij met het spamfilter op chello! Echter, sinds kort krijg ik elke dag spammailtjes binnen. Nu zie ik op mijn webmail dat er ook wel veel weggevangen wordt door het filter, maar er glipt steeds meer door lijkt het wel. Hebben meer mensen hier last van? Een kleine speurtocht op internet wijst uit dat spammers agressiever geworden zijn en gewiekster ook. Het zal ook wel een rotkarwei zijn om de filters gelijke tred te laten houden, maar toch ...
Wat doen jullie ermee: weggooien?, naar chello@abuse sturen?
 
offtopic:
In den beginne ;) werkte de spamfilter van Chello uitstekend! Maar maanden erna kwamen er toch steeds meer spam mail binnen.

ontopic:
Maar je hebt gelijk.. ik merk ook zelf dat ik de laatste dagen meer spam binnen krijg, daarom blijf ik zelf m'n mail checken via MailWasher of iets dergelijke.
 
@ topicstarter
AUB geen twee topics starten over hetzelfde.
Ze zijn nu samengevoegd.
 
Jerk© zei:
offtopic:
In den beginne ;) werkte de spamfilter van Chello uitstekend! Maar maanden erna kwamen er toch steeds meer spam mail binnen.....
Elke anti spamactie en dat geldt ook voor antivirus en antie spyware loopt per definitie achter de feiten aan. De lieden die deze ongein produceren verzinnen steeds weer nieuwe dingen. Ze zitten evenmin als hun bestrijders stil! Daardoor kan het gebeuren dat na een periode van redelijke rust er geleidelijk toch weer meer spam binnenkomt die er eigenlijk uitgefilterd had moeten worden. Vergeet niet dat spam verdraaid veel op echte mail kan lijken. En een stukje software, hoe goed ook geprogrammeerd, kan onmogelijk in een oogopslag zien wat wij wel kunnen zien, nl. of de inhoud van een bericht volstrekte onzin is of niet. Je kan b.v. met succes filteren op bepaalde trefwoorden, maar een spammer kan die ook vermeiden, steeds weer andere spellingsvarianten gebruiken enz.
Je kunt zelf aanvullend natuurlijk ook nog wel het een en ander doen, hetzij met een antiespamprogramma, hetzij met berichtregels.
 
Ik krijg ook mail die niet voor mij is bestemd

Als ik zin heb stuur ik het terug met de vraag hoe dat kan, meestal gooi ik het weg, en zet de zender in de blocklist

klaar

Doe ik ook met ongevraagde mails van bedrijven, vooral amerikaanse
die op een of andere manier mijn email adressen teweten komen..

Soms gebeurd het als je ergens info vraagt, blijkbaar email adressen bigbusiness is, en daar een email adr achterlaat, ook al staat er dat het niet wordt doorgegeven, of bepaalde sites worden botweg gescanned op dit soort gegevens?
 
Chello Anarchist zei:
..... meestal gooi ik het weg, en zet de zender in de blocklist klaar
Was het altijd maar zo gemakkelijk.
Het probleem is dat de zelfde soort zooi doorgaans afkomstig is van steeds weer andere e-mail adressen. Ook al is de afzender duidelijk dezelfde.
Iedereen die regelmatig met spam wordt geconfronteerd zal hebben opgemerkt dat je spam hebt in soorten, zoals:
  • 1. Gewone ongevraagde reclame. Deze is doorgaans wel opdringerig, maar redelijk fatsoenlijk. Ze bedienen zich niet van kwalijke praktijken zoals bij de volgende categorieën.
  • 2. Dubieuze ongevraagde reclame. Hieronder versta ik reclame voor allerlei twijfelachtige producten zoals de wellicht inmiddels welbekende stimulerende middelen van dubieuze kwaliteit.
  • 3. Opzettelijk verspreide nonsens die doorgaans een bijlage met een virus hebben. Het enige doel is pesterij met dat virus.
  • 4. Helemaal p.p. (puur pesterij). Hoeft geen virus in te zitten, maar de inhoud is een aaneenschakeling van nonsens, vol met (al dan niet opzettelijke) taalfouten, gelardeerd met porno etc.
 
Terug
Bovenaan