SPAM problematiek

S

swimmer

Hoi,

Ik baal van de enorme hoeveelheid spam. Waarvan ik last heb en nog veel meer leden van chello welke allemaal ge CC t staan in de diverse mailberichten.

Ik zelf heb McCafee Spamkiller geinstalleerd staan,m aar desondanks wordt ik nog dagelijks geplaagd door spammers.

Bij andere internetaanbieders, zoals XS4ALL, kan een abonnee zelf beslissen of er een spamfilter aangezet wordt of niet. Bovendien hebben XS4ALL-abonnees en andere providers de mogelijkheid om de geblokkeerde berichten alsnog te lezen.

Heeft Chello voornemens om iets te doen aan de spamproblematiek ? of kunnen wij niet iets ondernemen tegen deze ongewenste hoeveelheid mail ??

???
 
(dit is ook geen antwoord op je vraag, maar misschien heb je er iets aan)

ik gebruik sinds kort een spamassassin-plugin voor outlook, om automatisch spam te markeren. Op linux-servers halen we een score van meer dan 95% als we spamassassin gebruiken, kweetnogniet of dit met de dos-versie ook lukt.

https://sourceforge.net/projects/saoutlook/

deze is beter : SpamAssassin Proxy (windows)
 
dano, denk je nou echt dat chello zich daarmee bezig zal gaan houden?
Ik krijg dagelijks meer dan 30 spammails. Mailwasher pro haalt de headers en de eerste 20 regels van een mailtje op...meer info vind je op https://www.firetrust.com/products/mailwasherpro/

erg handig
 
Als ze slim zijn houden ze zich er wel mee bezig.
Het kost hun ook een hoop dataverkeer (en dus extra bandbreedte kosten). Het aanpakken van spam zou Chello dus geld kunnen besparen.
 
Hoi Duumke,

Ik ben het volledig met jou eens. Ik heb een mailtje naar Chello gestuurd, maar vooralsnog geen antwoord ontvangen.
Ik hoop echt dat hier wat mee gaat gebeuren want de mailservers worden hier helemaal mee overbelast. Ik heb gevraagd of ik een ander mail adres kan krijgen.

Ik heb enorm veel last van SPAM en met mij volgens de mailingadressen nog veel andere gebruikers van Chello. Is het mogelijk om een ander E-mail adres te krijgen ?

Dit was het antwoord

Wij informeren u graag als volgt:

Helaas kunnen wij op grond van uw klacht niet het toegekende e-mailadres wijzigen. U bent namelijk zelf verantwoordelijk voor het gebruik van dit adres.

Een optie om ongewenste e-mail te blokkeren, is het installeren van speciale software. Deze software blokkeert of verwijdert dergelijke e-mail
automatisch. U kunt deze downloaden op https://tucows.chello.nl en is op deze website te vinden onder Anti-Spam Tools.

Het is verplicht voor bedrijven die reclame verzenden via e-mail om de ontvangers hiervan de mogelijkheid te bieden om zich van de verzendlijst te laten verwijderen. Wij kunnen u niet garanderen dat alle verzendende partijen zich hieraan houden, maar vele reclamemails (spam) geven u in kleine lettertjes onder aan de mail de mogelijkheid om u uit te laten schrijven.

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u telefonisch contact opnemen. Onze afdeling Customer Service is te bereiken op werkdagen van 8.00 tot 19.00 uur (voor storingen tot
22.00 uur) en op zaterdag en zon- en feestdagen van 10.00 tot 22.00 uur onder het nummer 0900 15 80 (€ 0,10 per minuut). Belt u gerust, onze medewerkers staan u graag te woord.

Wij vertrouwen erop u hierbij voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijk groet,

UPC Nederland
 
Ik baalde hier ook enorm van, ik kreeg bij Chello soms 10 of meer ongewenste mailtjes per dag. Ik ben zo'n 9 maanden geleden overgestapt naar gratis provider Lycos. Ik heb hier 2 mail accounts die ik intensief gebruik en op beide nog echt geen één spam mailtje gehad.

Ook bijna nooit problemen met de mailserver. Dus dat is zeker een aanrader
 
Bedankt voor je reaktie.

Je hebt wel gewoon je account laten bestaan ?
Hoe groot is je postbus bij Lycos en je max. attachment ?
 
Ik gebruik gewoon mijn Chello account niet meer. De mailbox bij Lycos is 15 mb en is gewoon via pop3 in te stellen.
 
Terug
Bovenaan