Soundbar via ziggo cisco kastje

Alex Rob

Forum Gebruiker
Berichten
5
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Goedenavond allemaal,
Ik heb een LG J5 soundbar en een cisco kastje van Ziggo. Ik wil dit aansluiten op mijn samsung smart tv.

Ik heb een optische kabel van mijn soundbar naar ziggo kastje. Een hdmi van mijn tv naar de soundbar.

Ook,wil ik graag radio luisteren via het ziggo kastje zonder dat de tv aanhoeft. Daar zit mijn probleem. Zodra de tv uitgaat werkt het geluid op soundbar niet meer.

Op mijn cisco kastjezit maar een hdmi die ik gebruik om mijn tv aan te koppelen.

Hoe krijg ik alles werkend en moet mijn tv dan op optisch geluid staan op hdmi arc?

Op mijn tv staat switch lynk ( ik meen dat dat zo heet) aan.

Wie o wie kan mij helpen. Zou het erg fijn vinden! Groeten Alexander
 
Als ik het goed lees, heb je een optische kabel vd Cisco naar je soundbar. Dan zou je zonder zelfs een TV in huis te hebben moeten kunnen luisteren naar alle kanalen waar je de Cisco op instelt.

Kan je het ook eens proberen met die witte & rode tulp aansluiting? Dus ipv die optische kabel een tulpstekkers-kabel die je in de Cisco plugt en de andere kant (ook tulpstekkers of anders 3.5 mm jack) in de soundbar.

Dan moet hetzelfde gelden: zelfs zonder TV aangesloten te hebben, moet je dan het geluid van alle Cisco zenders horen. Mocht dit wel werken, dan is het iets met de optische aansluiting aan de hand.
 
Bedankt voor uw reactie. Mijn tv geluid,staat op hdmi arc..... heeft dat er wat mee te maken. Als ik,de,bar op dig zet komt er geen geluid uit.... kan het niet zijn dat de optische uitgang het geluid blokkeerd zodra mijn tv uitgaat?
 
Heeft de soundbar geen HDMI in? Dan kan je ipv de Cisco met HDMI aan de TV, aan de soundbar koppelen. Dan heb je ook geen optische of tulp kabels meer nodig.

Dus dan wordt het: Cisco - HDMI - Soundbar - HDMI - TV
 
In ieder geval moet je je tv boxen uitschakelen, zie hiervoor handleiding tv. Let op: tv boxen uitschakelen is wat anders dan het geluid van je tv zacht zetten. Jouw eerste oplossing zou moeten werken, al is je formulering wat krom. De optische kabel gaat van je cisco naar je soundbar, want dat is de richting van het geluid. Vergeet niet de kanaalnummers van je radiostations te noteren.
Succes!
 
Beste butane, geluid van mijn tv staat op hdmi. Hierdoor komt mijn geluid via de box.

Ik had verwacht dat als ik mijn box op optisch zet hij de optische kabel zou pakken die in mijn ziggo kastje zit en hij dus,alleen Het geluid zou pakken.

Is een andere optie misschien:
Hdmi van ziggo naar soundbar
Hdmi out van soundbar naar tv (extern1 kanaal)
Optische kabel ziggo kastje naar soundbar

Zou dat niet beter werken? Nu gaat mijn hdmi van ziggo kastje direct naar mijn tv. Als ik hem via soundbar doe zou die het geluid ook moeten afspelen als mijn tv uitstaat.... lijkt mij. Is dat correct?
Dank
 
Bij alle opties eerst tv boxen uitzetten.
Ik ken de cisco box niet maar in het menu moet je denk ik ergens aangeven hoe je het geluid uitstuurt.
Je kunt vervolgens verschillende opties proberen.
  1. De optie van prof (zie boven)
  2. HDMI van cisco naar tv (voor beeld) optische kabel van cisco naar soundbar (voor geluid)
  3. Je eigen laatste optie proberen, alhoewel de optische kabel mij overbodig lijkt want het geluid gaat ook al via HDMI.

Nogmaals succes
 
Dank jullie. Ik heb gelaten zoals het was. Heb gemerkt dat als ik de tv uit heb en in de soundbar ik de optische kabel erin en eruit doe hij het geluid soms wel pakt. Maar niet altijd.
Als ik hem soms naar hdmi arc doordruk als die uit is hoor je soms drie seconden geluid en valt dan weg. Lijkt erop dat het geluid ergens geblokt wordt als mijn tv uitgaat....

Hoe zou dat kunnen?
 
HDMI CEC kan dat zijn zet die eens uit op je tv (bij LG heet dat simplink) bij jou wat ik begreep switch lync zet deze dan uit.
 
Bedankt allen, hij heeft het al die tijd goed gedaan. Radio via Ziggo kastje over de soundbar en de tv uit. Tot gister. Uit het niets. Tv schakelt ook de soundbar niet vanzelf meer uit als ik hem uitdoe. Mijn tv was de HDMI uitgang ook kwijt bij instellingen geluid. Stroom van tv gehaald toen pakte hij hem wel.

Nu speelt het geluid wel van Ziggo over de soundbar maar netflix geeft geen geluid. Vreemd, voorheen heeft het altijd gewerkt..... wat zou het kunnen zijn?? Alvast dank.
 
Terug
Bovenaan