• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Soms wel en soms geen geluid via digitale SPDIF uitgang

S

Skip

Hallo,

Ik heb mijn DVi400 dmv een digitale coax aangesloten om mijn 5.1 versterker. Het vervelende is dat ik pas geluid heb na vele malen aan en uitzetten van mijn settop of steeds het netsnoer achter uit mijn settop en er weer in. Dan doet ie het een paar uur en dan valt het geluid gewoon weer weg! Dit vind ik zeer vervelend :'( en niet de normale manier.

Heeft iemand het zelfde probleem (gehad), en hoe is het opgelost of doe ik iets verkeerd?

Groeten Skip
 
Dat probleem heb ik ook....de 4000 decoder digitaal aangesloten op mijn Denon versterker en het geluid doet het vaak niet als je de versterker aanzet.

Inderdaad aankloten met aan/uit knop of stekker eruit is het enigste wat helpt....

Bij de 5000 had ik dit probleem helemaal niet. Oplossing heb ik ook nog niet.....softwarematig de boel resetten maakt niets uit....
Ik ga vlg. week maar weer eens bellen....
 
Ik heb dezelfde problemen met mijn motorola decoder. Heb het opgegeven en luister maar gewoon via de aansluitingen op mijn tv.
 
Heb hetzelfde bij aansluiten op mijn da-converter,best vervelent.Vindt trouwens de geluidskwaliteit tegen vallen vooral die digitale radiostations,zelfs met een buizen uitgangstrap blijft het schel en levenloos klinken hoewel er soms betere tussen zitten.Digitaal tv geluid vindt ik ook niet geweldig vooral als je weet hoe mooi geluid kan klinken.
 
Hoi Audiogek

Dat het geluid niet zo is als ze beloofd hebben heb je helemaal gelijk in. Ik heb ook maar een analoog kabeltje naar mijn versterker laten lopen. De beeldkwaliteit ben ik wel over te spreken, maar de kabel zelf hier in Hilversum is ook sterk verbeterd valt mij op!

Gr Skip
 
Skip zei:
Hoi Audiogek

Dat het geluid niet zo is als ze beloofd hebben heb je helemaal gelijk in. Ik heb ook maar een analoog kabeltje naar mijn versterker laten lopen. De beeldkwaliteit ben ik wel over te spreken, maar de kabel zelf hier in Hilversum is ook sterk verbeterd valt mij op!

Gr Skip

Klopt,hier in Zaandam is het kabelsignaal vrij goed maar digitaal is beter,beeld is goed maar geluid...........
 
Ik heb hetzelfde probleem (Veldhoven, Noord-Brabant). Ik heb het probleem aangemeld bij de vrienden van UPC. Deze hebben me verwezen naar Motorola (het zou me inderdaad niet verbazen dat het een bug in de STC is). Mijn SPDIF-audio valt weg tijdens "zappen" en uit/aan zettten van de DVI4000 is het enige dat helpt.

Reactie van Motorola: neem contact op met UPC.......ik heb gevraagd of Motorola dat maar zelf moet doen. Kortom...niet alleen UPC, maar ook Mototola voelt zich niet geroepen om het problemen op te lossen. >:( >:( >:(
 
Misschien een leuk klusje voor TROS radar?

Gr Skip
 
Van de week mijn nieuwe home entertainment system binnen gekregen en ook die spdif aangesloten.
Ook ik heb dezelfde klachten, bij het aanzetten van de dvi4000 heb ik heel even geluid en dan valt het weg.
Ik heb UPC gebeld en probleem gemeld, ben benieuwd of ze er iets gaan doen (verwacht van niet).

Maar zijn er decoders/type's waar het wel normaal bij werkt, anders vraag ik gewoon zo'n model.

Tevens heb ik nog een vervolg vraag.
Hoe kun je de scart activeren voor de video?
Als ik op PLAY druk van de video krijg ik dus geen video beeld te zien via de scart aansluiting van de UPC decoder, ik was in de veronderstelling dat de decoder vanzelf het videobeeld laat zien.
 
Als je de scart-aansluiting van de video via de STC hebt aangesloten op de tv, zal de video alleen te zien zijn zodra je digitale tv op standby zet (en de tijd in de display zichtbaar wordt i.p.v. het zendernummer).
 
Terug
Bovenaan