• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Soms happerend geluid via digitaal uit mediabox - beeld blijft goed

C

cpspas

Ik heb de mediobox met digitaal geluid via mijn versterker lopen, soms heb ik geen zuiver geluid maar haperd deze.

Hebben meer mensen dit probleem?

Als ik niet via de mediabox kijk heb ik geen problemen.

Mav woorden, het geluid is via de box niet altijd 100 procent constant, beeld wel.

Pascal
 
Dat probleem heb ik ook met deze box plus zoals vanavond loopt het geluid weer niet gelijk met het beeld ongeveer 2 seconde vertraging, deze problemen komen steeds terug ik hoop als firmware update is geweest dat we ook van dit ongemak verlost zijn.
 
Geluid hapert bij mij ook. Beeld soms onderbrekingen in de vorm van donkere blokken door het beeld.
Signaalsterkte is niet stabiel. Veel zenders zijn verder qua beeld veelal blokkerig. UPC heeft in deze veel compressie toegepast. Als het analoge signaal eraf gaat (en meer bandbreedte beschikbaar komt), dan zal het beeld van UPC Digital beter worden (hoop ik).

Heb hier al meer klachten over gelezen onder de UPC gebruikers.
Vaak zit het probleem m.b.t. de signaalsterkte ook in de einddozen en/of Abonnee Overname Punten. De laatst genoemde is bij ons gemonteerd en heeft nog een IEC connector erop zitten. Dit geeft ook veel verlies, de signaalversterker die hierachter hangt is al voorzien van de F-schroefconnectoren. Maar ja, als je je AOP vervangen wilt hebben mag je de voorrijkosten gaan betalen.
 
Hier ook
Haperend geluid en storend blokkerige beeldjes horizontaal over het beeld, altijd maar even maar wel vervelend, ik ben niet onder de indruk van de beeldkwalliteit van de digitale televisie op deze manier, een goede analoge bron geeft imo een net zo goed beeld.

De blokkerige waas die vooral op donkere achtergrond zichtbaar is lijkt idd op een te hoge compressie en een te lage bitrate zoals bij MPEG en Divx wel eens zichtbaar is.
 
Scar zei:
Hier ook
Haperend geluid en storend blokkerige beeldjes horizontaal over het beeld, altijd maar even maar wel vervelend, ik ben niet onder de indruk van de beeldkwalliteit van de digitale televisie op deze manier, een goede analoge bron geeft imo een net zo goed beeld.
Hier sluit ik mij bij aan. Is ook mijn ervaring.
De enige Pluspunten:
Stereo geluid over dvd (via scart splitter - oude TV met maar 1 scart)
Meer kanalen.

De beeld- en geluidskwaliteit vallen mij erg tegen.
 
Aub allemaal ontopic blijven.
Dit topic gaat over een haperend geluid terwijl het beeld goed blijft.
Een specifiek probleem dus.

Voor het algemeen bespreken van de mediabox betreft de kwaliteit van beeld en geluid etc zijn andere topics.


Mod: Topictitel aangepast
 
Johnny54 zei:
Dit topic gaat over een haperend geluid terwijl het beeld goed blijft.
Een specifiek probleem dus.
Mijn ervaring is dat het geluid af en toe wegvalt/kraakt én dat er (heel kort) een serie horizontale blokjes over het beeld vliegt.
Niét een blokkerige waas.
Dat lijkt mij hetzelfde probleem; of worden beeld en geluid apart verzonden/verwerkt ?
 
Dat bedoel ik precies, gisteren zat ik naar MTV Base te kijken en het is dan irritant als dan net bij een leuk nummer een hapering is.

Ik verwacht dat dit wordt opgelost bij een update, maar die komt er toch nooit, het zijn volgens mij allemaal fabeltjes om iedereen zoet te houden.

Ik wacht wel weer af,

Pascal
 
Ik sluit me bij de vorige inzenders aan: met regelmaat een zeer irritante hapering in het geluid.
Overigens soms ook blokjes in het beeld. Het analaoge beeld is prima en hapert niet!
 
Bij mij 5501 hetzelfde haperingsprobleem met het geluid! ik word er vooral gek van indien ik de digitale radio op heb staan en dan het geluid gaat haperen! Mijn signaalkwaliteit is 100% en blijft stabiel, de signaalsterkte is echter rond de 60/70%. Volgens de HD van UPC is dit normaal en kan de signaalsterkte nooit 100% zijn, omdat anders de mediabox niet werkt! Toch vreemd, want nu werkt dat ding ook niet goed. Maar goed, even weer on topic: het geluid is dus echt bagger zonder dat het beeld echt veel stoort, heb softwareversie 1.72.
 
Terug
Bovenaan