• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

SOLVED: Chello + Yahoo email....

Status
Niet open voor verdere reacties.
S

Santana

Hi,

Ik ervaar een zeer vreemd probleem.... Ikzelf weet geen oplossing meer, en de Chello helpdesk kan me ook niet helpen.

Situatie:
Gebruik Pegasus Mail als email client om email binnen te halen (via POP3). Yahoo email (yahoo.com) was vroeger ook gratis te POP-en, maar al geruime tijd moet voor POP3 functionaliteit betaald worden. Ik heb daarom "web2pop" gekocht (https://www.jmasoftware.com/english). Dit is een programmaatje dat door de email client aangestuurd wordt en bij Yahoo een verzoek doet om (via een ge-imiteerde webinterface-verzoek) email binnen te halen (je misleidt de website van Yahoo dus eigenlijk). Dit functioneerde >2 jaar prima, tot..... vorige week!

Ik krijg nu elke keer een foutmelding ("invalid password") als ik Yahoo mail wil ophalen. Het vreemde is dat als ik gebruik maak van een VPN verbinding met mijn werk alles(!) als een zonnetje gaat! (--> GEEN fout meldingen). Ter verduidelijking: ik heb niets veranderd in de instellingen van Pmail noch web2pop! Als ik de VPN verbinding verbreek en nu gelijk probeer via het Chello netwerk mijn Yahoomail te lezen heb ik meteen weer dit probleem. Aangezien dit altijd te reproduceren is concludeer ik hieruit dat PMail evenals web2pop gewoon goed werken, en dat de oorzaak ergens ligt bij Chello  en/of de combinatie Chello/Yahoo.

Meest voor de hand liggende reden: Chello blokt een (voor mij onbekende) poort zodat web2pop niet werkt; deze poort wordt niet geblokt als ik via VPN verbonden ben met het internet (omzeild). Echter, de Chello helpdesk verzekert me dat ze GEEN ENKELE poort blokken.

En nu weet ik het dus ook niet meer.... Hopelijk heeft een van jullie een suggestie waardoor dit probleem is opgetreden (en hoe het te verhelpen).
Alvast bedankt voor het lezen van ^^ en je reactie!

Santana

PS: uiteraard heb ik al ZAP en NAV gedeactiveerd maar dit helpt niets... Ook mijn Chello email via POP3 binnenhalen gaat prima, zowel over het Chello netwerk als over VPN.
 
Re: Chello + Yahoo email.... ???

Kun jij de webmail op Yahoo wel ophalen via je browser en het Chello netwerk? Zoniet neem eens kontakt op met Yahoo.
Misschien ben jij geblokt op IP adres. Ga je dan via vpn en je werk, dan log je in met een ander IP adres en heb je toegang.
 
Re: Chello + Yahoo email.... ???

Bedankt voor je reply.

- Rechtstreeks via de website ophalen gaat goed.

- Volgens Chello helpdesk sta ik niet op een 'zwarte lijst'. Ik kan ook gewoon email verzenden via de smtp-server van Chello.

- of.... doet Yahoo ook aan 'zwarte lijsten'??
 
Re: Chello + Yahoo email.... ???

FYI:
Nou, het lijkt alsof ik het probleem heb kunnen oplossen: ik gebruikte een niet-Chello DNS server (vanwege de overbekende problemen met Chello's eigen DNS server). Ik heb de zaak weer op automatisch gezet en sinds dat moment heb ik het probleem niet meer gehad! :D

Waarom... ??? ???

Anywayz, het lijkt weer te werken!

Santana
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan