• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Sneller surfen...

A

aecsylvia2

Hoi, ben een nieuwe gebruiker van dit forum en zit een aantal zaken door te lezen. Mijn vraag zie ik er niet bij staan, dus ga ik hem nu stellen. Ik ben meer dan een jaar klant bij Chello. Niets te klagen. Maar het surfen vind ik erg langzaam gaan. Het up- en downloaden interesseert me niet zo erg. Ach, die machiene staat toch wel aan, dus ik krijg het vanzelf binnen.... Maar bijv. op Clubs van HetNet, dat is zoooo verschrikkelijk traag. Zou dit sneller gaan met ADSL? Ze zeggen dat je dan een eigen lijn hebt, en niet hoeft te delen zoals Chello gebruikers, met z'n 10en op een hoofdkast. Wat is hier van waar? (Geen flut reakties zoals: bij mij gaat het wel snel, daar heb ik niks aan :][)
Groetjes, Sylvia
 
Ik denk niet dat het trage surfen aan de Chello verbinding ligt aangezien ze nu toch landelijk wel een goede snelheid leveren.

Ik denk eerlijk gezegd dat het waarschijnlijk een softwarematig probleem is. Dit kan meerdere oorzaken hebben afhankelijk van het besturingsysteem.

Handig om te weten is: wat voor besturingsysteem draai je en wat voor modem heb je?

Het delen van de bandbreedte met je buren op de kabel is eigenlijk een beetje achterhaald verhaal nu bijna alles overgaat op het Eurodocsis netwerk hierbij wordt de verdeling zo geregeld dat je infeite geen last meer hebt van andere gebruikers. Het kan alleen nog problemen opleveren als de server overbelast wordt met te veel aansluitingen maar dit kan bij adsl ook gebeuren.
 
Baal als een stekker :} Zit een heel bericht te typen, ben ik over de 60 min. heen >:D. Maar goed, dus nog een keer. Besturingssysteem is XP pro, standalone PC, sleutel toegevoegd in register: MaxConnectionPerServer, deze staat op 32, (wereld van verschil) 2e sleutel ook. Qos takenplanner staat op 100 %. Ik klaag niet hoor, maar is de prijs verhouding tot andere aanbieders wel ok? Ik las net berichten dat wanneer je (bijna 100 Eu) betaald je toch 7 keer sneller bent met ADSL
 
Men verwart nog al eens een keer het verschil tussen Mb/s (bit) en Mb/s (byte).
En dan kom je al snel aan 7 (8) keer.
 
Boor zei:
Men verwart nog al eens een keer het verschil tussen Mb/s (bit) en Mb/s (byte).
En dan kom je al snel aan 7 (8) keer.
Nou het kan weel kloppen hoor, de normale Chello verbonding(classic) zit op 1,5 Mbit download en voor zo'n €100 heb je een 8Mbit download via adsl
 
Phoe, 100 euro, is 220 piek in de maand voor een beetje Internet. Niet misselijk zeg. Ik geloof dat ik dan maar drie seconden wacht voordat m'n site is geladen.... ::) Maar al met al, de vergelijkingen tussen aanbieders en vergelijkbare kosten, wie springt er dan uit?
 
www.debreedbandshop.nl en www.speedtest.nl zijn sites waar je behoorlijk goed en op postcode nivo kunt kijken wat goede oplossingen zijn in je woonplaats.
Daar valt mij op dat chello classic een waanzinnig goede propositie heeft t.o.v. ADSL. Ook de consumentenbond heeft laatst geconcludeerd dat je bij chello classic de meeste Bytes krijgt voor je euro. (geld voor alle abo's onder de 60 euro)

Je zou ook eens wat snelheidstesten kunnen doen en de resultaten hier vermelden. Je hebt het alleen over pagina's die langzaam openen, dat kan aan je "ping" liggen. Maar welke snelheden haal je als je grote bestanden download?
 
Dat varieert zo tussen 250 en 380 kb per sec, maar dan loopt DAP wel mee. Een bestand of patch weghalen bij Microschoft gaat iets langzamer. En Kazaa laat ik buiten beschouwing. Ik heb nu de laatste Tips en Trucs gekregen, en hier staat een heel artikel in over ADSL, dus dat ga ik eerst eens lezen.
 
Terug
Bovenaan