Snelheidsverhoging Ziggo 2022

Voor symetrische down- en uploadsnelheid is het wachten op Docsis 4.0 dat een dergelijke technische mogelijkheid in de toekomst kan bieden via de kabel. Ik vrees echter dat het een lange wachttijd gaat worden, gezien de filosofie van Ziggo dat klanten geen behoefte zouden hebben aan een hogere upload. Docsis 3.0 biedt de technische mogelijkheid van een aanzienlijk hogere upload dan de ridicuul lage 40mb van MAX, maar ook daarmee lijkt Ziggo geen haast te maken. Dit in weerwil van het feit dat er inmiddels flink wat bandbreedte is vrijgekomen.

 
Laatst bewerkt:
Ik heb het er al eerder over gehad, maar waarom bieden ze een hogere upload dan niet als optie - voor een paar euro per maand - aan? Kan men gelijk zien of het überhaupt de moeite waard is en de mensen die het werkelijk niet boeit, zullen het ook niet nemen. Custom bootfile van minimaal 100000000bps upload naar de klant (op mac) en gaan met die banaan.
 
Voor een upload van 200 Mbit/s heb ik wel een paar euro per maand extra over. Zou zeggen Ziggo, kom maar op! :)
 
Ik ben redelijk voorzichtig in het noemen van snelheden. 100Mb/s upload zou al een vooruitgang zijn.
 
Voor symetrische down- en uploadsnelheid is het wachten op Docsis 4.0 dat een dergelijke technische mogelijkheid in de toekomst kan bieden via de kabel. Ik vrees echter dat het een lange wachttijd gaat worden, gezien de filosofie van Ziggo dat klanten geen behoefte zouden hebben aan een hogere upload. Docsis 3.0 biedt de technische mogelijkheid van een aanzienlijk hogere upload dan de ridicuul lage 40mb van MAX, maar ook daarmee liojkt Ziggo geen haast te maken. Dit in weerwil van het feit dat er inmiddels flink wat bandbreedte is vrijgekomen.

dan heb ik toch liever docsis 3.1
docsis 3.0 gaat "maar" tot maximaal 200Mbps
docsis 3.1 gaat tot wel 1-2Gbps
 
ik heb binnenkort ziggo onderhoud ik vroeg me hardop af of dat te maken had met het eventueel ofdma test upload kanaal voor vermoedelijk later hogere upload
ik heb als antwoord gekregen van een storingsmonteur van ziggo dat voor einde jaar de gehele ziggo en upc gebied docsis 3.1 ofdma upstream heeft
 
Ik vind bij een 1 giga abonnement dat de upload toch minstens 500 mbps moet zijn.
 
Terug
Bovenaan