• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Snelheidsverhoging blijkt snelheids-verlaging

Status
Niet open voor verdere reacties.
P

prevoo

Achter de Ubee modem/router van Ziggo heb ik een Sitecom mimo xr hangen.
Bekabeld haal ik 90 mbs. Fijn. alles goed dus.
Maar na de snelheids verhoging van vandaag (alles in een plus) naar 120 mbs
Haal ik op de zelfde router ook na herstart nog maar 54 mbs. (bekabeld)
Nog maar eens alles herstarten dacht ik. Eerst de router losgekoppeld van de Ubee
en toen eerst de Ubee opgestart. Toen de Sitecom er weer aangehangen.
Maar nee hoor ik blijf zitten met 54mbs.
Andere Sitecom proberen (300n x2) hielp ook niet.
Rechtstreeks haal ik bekabeld 100mbs uit de Ubee.
120mbs gaat waarschijnlijk niet lukken door de beperking van mijn ethernetkaart (100mbs) Dat is geen probleem.
Maar waarom gisteren nog 90 mbs op mijn Sitecom en vandaag 54mbs ??
Ziggo gebeld en de beste man zei dat ik de 2e was die dit probleem had.
Ik moet het maar met Sitecom bespreken zei hij.
Tja nu sta ik een beetje in mijn onderbroek te kijken want ik weet niet hoe ik dit moet oplossen.
Dus de snelheids vehoging is voor mij een vette snelheid verlaging.
Wie schetst mijn verbazing?
Vraag me af of er nog meer mensen zijn met dit probleem?
 
Maar waarom gisteren nog 90 mbs op mijn Sitecom en vandaag 54mbs ??

Je bent niet de enige, en het is opgelost als je een netwerk kaart gebruikt die 1 Gbit heeft. Ook een router (als je een losse router gebruikt) moet 1Gbit geschikt zijn.

Als je een 100Mbit router of computer gebruikt kan er filevorming ontstaan in het modem omdat die met een sneller profiel werkt dan hij de data kan afleveren naar je router of computer. Hierdoor gaat het mis met het bevestigen van de ontvangst van datapakketjes door je router of computer en gaat op een gegeven moment de verzendende partij wachten met sturen tot de bevestiging binnen is. Daardoor kan de snelheid juist gaan inzakken. 90Mbit past nog net binnen de 100Mbit netwerk verbinding, maar 120Mbit dus niet meer.

Een router met een gigabit netwerk poort is noodzakelijk. Als de computer 100Mbit is, is dat niet zo heel erg, je haalt dan alleen niet sneller, maar je kunt wel de bandbreedte die je nu hebt verdelen over meerdere computers, smartphones e.d. Maar je moet wel een router gebruiken die de data snel genoeg kan verwerken.
 
Bedankt voor de nuttige info. En zo snel.
Ik dacht dat die Sitecom 300n x2 de snelheid toch zou moeten aankunnen.
Maar kennelijk niet dus.
Nu heb ik nog een 2e Ubee liggen.
Zou die als 2e router kunnen werken? en het probleem oplossen?
 
Bedankt voor de nuttige info. En zo snel.
Ik dacht dat die Sitecom 300n x2 de snelheid toch zou moeten aankunnen.
Maar kennelijk niet dus.
Nu heb ik nog een 2e Ubee liggen.
Zou die als 2e router kunnen werken? en het probleem oplossen?

Wat ik zo op internet kon vinden zijn je beide routers al weer een aantal jaren oud en hebben ze 100Mbit poorten.

Welk ubee modem heb je ? Want alleen de oudste versie heeft geen eigen router aan boord, de EWV3200 heeft een ingebouwde router met wifi en die werkt verder als router wel intern op gigabit. Je gaat dan met jouw computer ook niet boven de 100Mbit uitkomen en misschien ook wel lager dan vroeger, dat hangt af van hoe de driver van je netwerk kaart er mee omgaat. Dus meldt het type modem even wat je nu gebruikt en wat je nog hebt liggen.

Je kunt een modem niet als losse router gebruiken trouwens, je moet hem echt dan als modem aansluiten en gebruiken. Maar dat heeft alleen zin als hij een ingebouwde router heeft.
 
Binnenkomend signaal gaat via een Ubee EVW3200 naar de sitecom.
Heb nog eenzelfde Ubee EVW liggen.
Die kan ik toch ook als 2e router inzetten? (vervanging voor de Sitecom)
 
Binnenkomend signaal gaat via een Ubee EVW3200 naar de sitecom.
Heb nog eenzelfde Ubee EVW liggen.
Die kan ik toch ook als 2e router inzetten? (vervanging voor de Sitecom)

Waarom gebruik je de sitecom als je al een EVW3200 modem hebt ? Daar zit al een router ingebouwd. Of heb je de routerfunctie uit laten zetten in de EVW3200 ? De EVM3200 heeft geen router ingebouwd.

Als je de Sitecom weglaat kun je dan ook de wifi en poorten van de Ubee gebruiken ? Of heeft je Ubee maar 1 poort (in dat geval heb je een EVM3200)

PS:
Een Ubee EVW3200 is geen losse router, hij heeft geen WAN ingang, je gaat direct van kabelinternet naar LAN poorten, je kunt hem dus niet als losse router gebruiken, maar dat is ook niet nodig als je al een EVW3200 hebt.
 
Ik heb een kabel van de Ubee naar mijn garage lopen om daar m.b.v. een router meerdere laptops bekabeld aan te sluiten.
Waarom meerdere kabels naar de garage brengen als 1 genoeg is.
Ik gebruik geen wanpoort om een 2e router actief te krijgen. Dat gaat ook via een netwerkpoort. Zo heb ik het altijd gedaan. ook met de sitecom.
Dat moet dus ook lukken met een 2e Ubee lijkt mij.
Ik heb zelfs adsl modems van KPN gebruikt als extra router in mijn ziggo netwerk.
Ik schakel de dhcp uit geef hem een ip adres uit de gateway range en voila het werkt.
 
Ik heb een kabel van de Ubee naar mijn garage lopen om daar m.b.v. een router meerdere laptops bekabeld aan te sluiten.
Waarom meerdere kabels naar de garage brengen als 1 genoeg is.
Ik gebruik geen wanpoort om een 2e router actief te krijgen. Dat gaat ook via een netwerkpoort. Zo heb ik het altijd gedaan. ook met de sitecom.
Dat moet dus ook lukken met een 2e Ubee lijkt mij.
Ik heb zelfs adsl modems van kpn gebruikt als extra router in mijn ziggo netwerk.
Ik schakel de dhcp uit geef hem een ip adres uit de gateway range en voila het werkt.

Ah... je gebruikt de router als switch, ik snap hem.
Of dat kan betwijfel ik, want het Ubee kabelmodem gaat zichzelf resetten als hij geen goed kabelsignaal ziet.

Aangezien je een lange kabel gebruikt naar de garage (neem ik aan) zou het probleem ook nog (extra) in je kabel zijn, als die niet CAT5e is of CAT6 of een slecht contact heeft kan je snelheid ook in elkaar zakken. Om dat te testen kun je het beste even proberen met een laptop die wel een gigabit netwerk poort heeft. Sluit die tijdelijk met een korte netwerk kabel direct op je modem aan en kijk wat de snelheid is. Is dat dan wel 120Mbit, sluit hem dan op de lange kabel aan die nu in je extra router zit. Haal je daar dan geen 120Mbit en gaat je netwerk interface terug naar 100Mbit ipv 1000Mbit, dan is je kabel niet goed en heeft een snellere router geen nut.
 
Met de lange kabel in de garage rechtstreeks naar de Ubee geeft mij 100mbit.
Dus die kabel is het probleem niet.
Zal het eens proberen morgen om de 2e Ubee in te zetten.
Lukt het dan niet dan zal ik dus verder moeten kijken.
Een 1gb router kopen om weer op 90mbit of 100mbit te komen is wel balen zeg.
In het günstigste geval ga ik er dan 10 mbit op vooruit.
Ik kan moeilijk de netwerkadapters van al mijn laptops gaan vervangen.
 
Een gigabit switch is misschien goedkoper als je alle laptops via een kabel aansluit. Een tweedehands gigabit router die goed met 120 Mbit om kan gaan is misschien een optie als je ook wifi wilt?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan