• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Snelheid verlies

Status
Niet open voor verdere reacties.

Wenzel

Forum Gebruiker
Berichten
19
Ik heb internet Z2 van Ziggo, dat wil zeggen Down- en Upload snelheid 90 / 9 Mbit/s. Deze snelheden haal ik ook normaal gesproken op mijn PC, rechtstreeks aangesloten op Cisco EPC3925 WiFi modem.

Nu heb ik een Sitecom WLR-5002 (AC750) router gekocht en aangesloten op de Cisco modem. Mijn PC is nu aangesloten met een 3 meter lange CAT5e kabel op de LAN aansluiting van de Sitecom router.

Alles werkt perfect, alleen heb ik nu een snelheid verlies op mijn PC. In haal nu geen 90 / 9 Mbit/s maar gemiddeld 85 Mbit/s down en 8,75 Mbit/s upload.

Is het normaal dat een verlies van ongeveer 5% optreedt door tussenkomst van een router?
 
Da's moeilijk te zeggen.
In principe heb je geen snelheidsverlies als je een moderne router gebruikt, maar er kan natuurlijk altijd iets mis zijn, bijvoorbeeld de snelheid van de lan poorten die niet op gigabit staat, maar nog op 100Mbit. (Kun je checken bij de lan eigenschappen van je pc)

Maar er kan ook niets aan de hand zijn en bijvoorbeeld drukte op de speedtestserver geweest zijn. Welke speedtest gebruik je ? Vaak kun je het beste de interne speedtest van ziggo gebruiken omdat die niet afhankelijk is van de kwaliteit en drukte van internet verbindingen buiten Ziggo die vol kunnen zitten. Als je speedtest.net gebruikt, kies dan een server dichtbij Amsterdam want daar komt Ziggo het internet op. Speedtest.net kiest standaard een server vlak bij je woonplaats, maar dat is lang niet altijd de kortste route vanaf je huis naar die server omdat alles na het interne Ziggo netwerk in Amsterdam begint.

Verder kan het nog een instelling in je nieuwe router zijn. Als je QOS aan hebt staan in je router wordt een stukje van je bandbreedte gereserveerd om het verkeer soepel naar de verschillende applicaties te laten lopen. Je maximale snelheid is dan een paar procent lager. Als dat bijvoorbeeld aan staat in de sitecom kan dat ook de oorzaak zijn.
 
Godskolere, tis wel een "gigantisch" snelheidsverlies. Tis te verwaarlozen.
 
....Welke speedtest gebruik je ? Vaak kun je het beste de interne speedtest van ziggo gebruiken omdat die niet afhankelijk is van de kwaliteit en drukte van internet verbindingen buiten Ziggo die vol kunnen zitten. Als je speedtest.net gebruikt, kies dan een server dichtbij Amsterdam want daar komt Ziggo het internet op. Speedtest.net kiest standaard een server vlak bij je woonplaats, maar dat is lang niet altijd de kortste route vanaf je huis naar die server omdat alles na het interne Ziggo netwerk in Amsterdam begint.
......
Ik meet altijd met speedtest en server in Groningen. Dat is de kortste weg volgens Speedtest.
Nu heb ik met Ziggo speedtest gemeten en kom ik tot een gemiddelde down snelheid rond de 90,30. Ik heb het een paar keer achter elkaar gemeten. Dat zit wel goed denk ik.

Mijn instellingen zijn goed.

@Roned70 dat is inderdaad niet veel, maar ik wilde gewoon weten of er verlies optreed door de router.
 
Het beste is als je Ziggo speedtest gebruikt, want dan heb je een directe verbinding met Ziggo en sluit je andere problemen van het internet netwerk uit.

Of je 2e router er voor zorgt dat je speed wat minder is kun je natuurlijk het beste testen door 2x een speedtest achter elkaar uit te voeren. Een met en een zonder de router er tussen.
 
De verschillen met Speedtest kunnen zeer groot zijn. Geografische locatie van de server kan heel veel uitmaken evenals het tijdstip van testen. Eigen ervaring is dat de Ziggo speedtest de meest betrouwbare en constante speedtest is die je kunt gebruiken.

Verstuurd vanaf mijn Nexus 7 met Tapatalk
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan