• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

snelheid kabelinternet icm digitale tv

Status
Niet open voor verdere reacties.
N

Nukezx

Hallo,

wij zijn van plan om binnenhort over te stappen naar alles-in-1 van Ziggo.
Nu hebben we nog ADSL van KPN en analoge+digitale tv van Ziggo.

Nu heb ik ong 1,3MB/s downloadsnelheid, ik wil er natuurlijk niet op achteruit gaan.

Nu hoor ik via derden dat als je kabelinternet neemt, dat de digitale tv's ook snelheid afsnoepen omdat het via dezelfde lijn binnen komt.

Klopt dit?

We hebben genoeg snelheid op het moment, 2 tv's met digitaal uitzending en 1 analoge tv.
 
Lijkt me van niet want volgens mij gaat dat digitale signaal over de coax en niet als tcp/ip verkeer. Maar ik ben zelf ook van KPN VDSL over gegaan naar Ziggo en de snelheid is veel hoger dan mijn verkochte 80/8 VDSL die bij mij nooit hoger kwam dan 38MBit. Maar als je gewoon alles in een neemt met 150/15 dan ga je er in alles op vooruit. Wel soms dat het 's avonds drukker is en dan lijkt eea langzaam, maar ookal is dat wel een dingetje tov ADSL, de gedeelde trunk snelheid van de wijk, toch ook is op dezelfde tijd het internet zo wie zo langzamer door veelvuldig geinternet.

Ik zou gewoon lekker overstappen. Wel goede wifi spullen kopen want de wifi dekking is wel slecht tov de hardware van KPN hardware. Maar ook dat is oplosbaar.
 
En over de tv hebben wij ook geen problemen. Wel goede kabel gebruiken, maar ook die gaat over de coax en dus geen last van gedeelde internet snelheid.

Ik heb 2 tv's op de 2e etage. 1 op de 1e en een tv in de keuken beneden. En kan daarnaast gewoon op de ipad (wel gebruik van internet verkeer ;) ) kijken en gewoon films en van alles met mijn synology downloaden.
 
Nu hoor ik via derden dat als je kabelinternet neemt, dat de digitale tv's ook snelheid afsnoepen omdat het via dezelfde lijn binnen komt.

Klopt dit?

Bij kabel zijn TV en internet onafhankelijk van elkaar.
 
Nu hoor ik via derden dat als je kabelinternet neemt, dat de digitale tv's ook snelheid afsnoepen omdat het via dezelfde lijn binnen komt.
Die derden hebben er duidelijk geen verstand van.
 
Die derden hebben er duidelijk geen verstand van.

Weet niet of die derden het specifiek over kabel hadden? Bij iTV over ADSL/VDSL en IPTV over glasvezel klopt dat nml wel.
Maar één van de voordelen van kabel is dat daar TV en internet volledig gescheiden zijn.

Wat overigens ook weer een nadeel kan worden omdat kabel daarom minder snel als bij IPTV nieuwe kanalen kan toevoegen omdat eerder sprake is van plaatsgebrek.
Denk daarom zelf dat binnen de komende 5 jaar de kabelmaatschappijen ook nog wel zullen gaan overstappen van DVB-C naar IPTV.

Maar voor de korte termijn heeft je internetsnelheid op kabel dus niets met wel of geen TV kijken te maken. Zelfs interactieve TV en video on demand gaat over DVB-C en niet ten koste van internetsnelheid.
Tenzij je HBO GO of Netflix kijkt uiteraard.
 
Mag ik dan nog vragen hoe interactieve tv werkt?

Ik moet er A een HUMAX of andere externe unit voor hebben ( sinds 5-11 niet meer :) ) en ik moet een UTP kabel met een TCP/IP verbinding hebben. Is het dan zo dat de aansturing dan over tcp/ip loopt en de verzochte stream weer als de gewone tv over de de coax? Ik dacht dat die nu juist wel als digitaal en dus bandbreedte vretende dienst werkte? Want waar wordt de internet verbinding dan gebruikt?

Ik had namelijk een switch vroeger op zolder voor mijn servers. Maar tegenwoordig heb ik een switch bij de tv voor mijn AC Ryan, Onkyo, AirPort Express, Samsung Smart TV, Bluray speler. En die heb ik voor firmware upgrades, koppeling met mijn Synology, en voor de smart tv achtige zaken in de AC Ryan, XBox en de tv.

Maar behalve firmware upgrades heb ik de internet verbinding toch ook nodig om interactieve tv te kijken?
 
Het enige waar je internet verbinding voor wordt gebruikt bij ITV is om de stuurcommando's te verzenden (via UTP of Humax wifi dongle). Het TV beeld komt binnen op een normale transportstream gescheiden van internet.
 
Thnx, wel redelijk overkill om stuur signalen te sturen over een 15 up en 150 down verbinding ;)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan