• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Snelheid extreme onder de maat WRT54G en WMP54G!!!!

  • Onderwerp starter Peter........
  • Startdatum
P

Peter........

Hey daar,

Ik heb dan eindelijk de overstap gewaagd naar digitale telefonie, Freetime, van UPC. Bij de installatie heb ik meteen mijn Classic internetabonnement omgezet naar Extreme. Nu krijg ik de snelheid van extreme niet hoger dan zo'n 800 kb/s via mijn Linksys WRT54G. Aansluiten direct op de arrismodem levert mij een snelheid op van zo'n 2.25 Mb/s. Beduidend beter dus. Nu heb ik het hele forum hier doorgespit en lees dat er meerdere mensen met dit probleem zitten. Anderen daarentegen kunnen wel de volledige snelheid krijgen op de WRT54G. Ik lees echter nergens een oplossing. Ik heb zelf de Linksys WRT54G V.2 en heb de WMP54G V.4 als draadloze netwerkkaart in mijn pc zitten. Ik heb firmwareversie 4.20.8 op de WRT54G zitten en de nieuwste drivers voor de WMP54G. Ik heb verschillende thirdparty firmwares geprobeerd maar niets lijdt tot een hogere snelheid van mijn extreme.

Wie o wie kan mij helpen met mijn probleem. Ik hoop dat er genoeg wijze mensen op dit forum aanwezig zijn die de oplossing voor mij hebben. Ik wacht geduldig af en alvast bedankt voor jullie hulp.

Groeten Peter......... ???
 
draadloos heeft altijd problemen met hoge snelheden... maar je kan een keer de thibor firmware proberen op je router www.thibor.co.uk
en ik weet niet of die router die functie heeft... maar je kan de transmit power omhoog gooien bij advanced settings...
 
Draadloos heeft altijd inderdaad iets mindere snelheden.

Allereerst raad ik je aan om, zoals ArticSpy schrijft, de Thibor firmware te installeren. Dat krikt sowieso de prestaties van je router op.

Er zijn een aantal opties welke je kunt proberen om de prestaties verder te verbeteren:

- Zoals ArticSpy schrijft, probeerde transmit power eens een beetje te verhogen.
- Zet je router op 'G' only (tenzij je B-apparaten hebt)
- Kijk of er nog andere draadloze netwerken in de buurt zitten en welk kanaal zij gebruiken. Ga daar zoveel mogelijk vanaf zitten. Gebruikt iemand kanaal 9, gebruik dan kanaal 1. (Hiervoor kun je netstumbler gebruiken)
- Gebruik simpele beveiliging (WEP) in combinatie met MAC-adres filter.
- Zet 'frame burst' op enabled
- Zet 'preamble' op short

Genoeg om mee te rommelen dus. Wat voor signaal sterkte heb je nu?
 
Ik heb inmiddels de nieuwste Thibor firmware op de WRT54G gezet en de door jullie aanbevolen instellingen veranderd. Ik heb signaalsterkte uitstekend maar de downloadsnelheid blijft hetzelfde.

Greetz Peter.......
 
Terug
Bovenaan