• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Snelheid draadloos niet 100%

Status
Niet open voor verdere reacties.

marcedwin

Forum Gebruiker
Berichten
481
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Ik heb jaar geleden of zo die wifi router van Ziggo terug laten zetten naar alleen router functie en er een D-link 855 achter geplaats omdat ik snelheidsprobleme draadloos had.

Nu haal ik (nog steeds) niet de max snelheid. Toen het 40 was haalde ik draadloos 23 of zo, en nu het 60 is 33. M.a.w. die snelheid moet ie wel aankunnen. Waar zit nu het probleem. Zou op mijn latop graag die 60 halen, of in ieder geval meer dan die 33.

Ik snap er geen jotta van.

Met mijn iPad (5Ghz band) kom ik ook niet veel verder dan 33.
 
Snelheid draadloos wel degelijk 100%

Van https://nl.wikipedia.org/wiki/IEEE_802.11:
Er is veel verwarring over de snelheid van 802.11-apparatuur. In advertenties en folders doet men alsof de vermelde snelheden vergelijkbaar zijn met bijvoorbeeld ethernet-snelheden. De snelheden 11Mbps of 54Mbps zijn echter geen doorvoersnelheden maar de ruwe snelheden van het radiokanaal. De radioverbinding is half-duplex (de stations kunnen alleen om-en-om zenden, niet tegelijkertijd) en er gaat tijd verloren bij het omschakelen van richting. Bovendien komt er nog extra overhead bij door foutcorrectie en hertransmissie. Al met al is de daadwerkelijke doorvoersnelheid maar hooguit de helft van deze radiokanaal snelheid, en meestal minder.

Met 23 van 40 en 33 van 60 zit je dus heel goed.

Wil je op je laptop die 60 halen, dan moet je een netwerkkabel gebruiken.

Overigens heb je je modem-router niet naar router-only, maar naar modem-only laten zetten destijds.
 
Met 23 van 40 en 33 van 60 zit je dus heel goed.

Wil je op je laptop die 60 halen, dan moet je een netwerkkabel gebruiken.

Ben ik het niet mee eens.

Ik heb sinds een week een nieuwe TP-Link TL-WDR3600 router en hiermee haal ik met mijn AI plus gemiddeld boven de 50 Mbs download met een uitschieter naar zelfs 84 Mbs.

Veel hangt af van je router, de plaatst, storende invloeden en de beveiliging van je router.

Voorheen gebruikte ik op mijn oude sitecomm nog de web beveiliging. Nadat ik dat het aangepast naar WPA verdubbelde mijn snelheid van gemiddeld 20 Mbs naar 40 Mbs op mijn AI plus.
Nu met mijn nieuwe tp-link zit ik dus met WPA beveiliging tegen de 60 Mbs aan. Dus bijna de maximale download.

Ik ben het met je eens als je zegt dat bedraad vele male stabieler is dan draadloos. Maar ja met 4 laptops in huis geeft dat zo'n warboel in de woonkamer.
 
Overigens heb je je modem-router niet naar router-only, maar naar modem-only laten zetten destijds.

Dank voor je antwoord. Zit dus redelijk goed. Maar wil toch meer en volgens mij kan het ook. Maar moet zeggen werkt verder prima hoor. Maar ietsje meer van de snelheid zou fijn zijn.

Modem-only ;-), bedoel ik ook. Typo, sorry.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan