• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

SMC router+adapter Probleem

  • Onderwerp starter Onderwerp starter Hazenberg
  • Startdatum Startdatum
Re: SMC AP + client adapter instelling Probleem

Ik wil alleen maar aangeven dat de SMC hardware hier niet zijkt maar prima functioneerd.
Dus ligt het niet aan smc, waarschijnlijk heeft het te maken met je WiFi configuratie..

Je issue doet medenken aan dhcp release time (staat zekers op 2 uur.)
Probeer eens je vaste (die portforwarding vereist ivm server applicaties) wifi compu eens een fixed tcp/ip te geven.(forwarden met dhcp is vragen om problemen) de fixed ip zit natuurlijk in dezelfde reeks als wlan IP (dus ip xx.xx.xx.yy (xx=identiek aan router wlan Ip yy is eigen waarde)

Verder zijn de volgende instellingen gelijk(op Ap en client):
-SSID
-Kanaal (heb je wel een kanaal gekozren waarvan een ander netwerk niet te dicht er tegenaan zit, 1 kanaal ernaast ofzo, kies een kanaal waarvan de omringende kanalen niet in gebruik zijn.(zie je bv op rij dat 8, 9 en 10 niet in gebruik is, kies middelste 9 als voorbeeld)
-type snelheid (staat ie op boostmethode, of 54(802.11g) of 11(802.11b) of 54+11, is afhankelijk van de type clients die je er aan wilt hangen (smc client kan vaak boostmethode aan bv 108Mb/s, maar bv Playstationportable heeft enkel 11Mb/s(802.11b)
-wep /wpa/ mac-block begin je pas aan als het nodig is, en als jeal werkende verbinding hebt.(ikzelf heb em lekker dhcp open, geen mac/wep/wpa, ieders mag/kan op www hier in de buurt)

Ik wil je als tip geven, probeer eens fixed tcp/ip op wifi compu, je issue doet me erg denken aan een verlopen dhcp leasetime.(of zet leasetime ipv 2 uur op 1 dag).

zelf heb ik eigen machines allemaal fixed(met hun eigen acces rule) en eventueel langskomende portable bezitters gebruiken dhcp(met ook eigen acces rulez).

staat overigens allemaal in smc ap handleiding, en tja op cd(*.pdf) staat meer info dan in boekje...

succes, but don't blame SMC, werkt n.l. prima hier.(die SMC barricade hardware oa bij Mycom)
Oh ja en jesnelheid: 36Mb/s ank? hier is het 11 of 54 of 108, 36=impossible op m'n smc. Zit je ingelogt op je smc, en niet op een AP van je buurman ofzo? Misschien dat je proggies bandwithcontrol en of netlimiter de boosdoener zijn.(delay op wifi)
Betreft je namen aan de plaatjes, wat denk je dat die smc ap denkt(als iedat kon) tjee deze gebruiker is kut en zuigt, hij stelt me niet goed af.
 
Re: SMC AP + client adapter instelling Probleem

-
 
Re: SMC AP + client adapter instelling Probleem

ETHaaz zei:
Thx voor die reactie.

Klinkt goed.  Ik heb alleen geen idee waar ik dat kan instellen. Als je dat nog ff zou willen uitleggen :DK heb trouwens een  SMC2804WBR router en SMC2802W adapter
Ikzelf heb een andere smc ap (SMCWBR14T-G EU), maar het zou ergens bij je wlan(wifi) settings moeten staan, bij je dhcp instellingen.(of lan niet de wan dhcp)

p.s. sorry dat ik mopperde over de imagenamen, maar vind het altijd zo makkelijk om een merk af te zijken, daar hou ik niet zo van, tenzij het merk echt bagger maakt.(sweex) hehehe.

Dus toch effe dmv browser inloggen op je ap en kijken waar je dhcp settings tegenkomt.
Ik vermoed n.l. dat je client niet geheel lekkero mgaat met dhcp release verversen.
Standaard stond releasetime bij mijn ap op 2 uur, kan ook op 1 dag, of nog beter, je eigen wifi clients fixed instellen(zo sla je dhcp release over), ikzelf gebruik dhcp alleen voor "gasten"die met portable langswandelen en denken van tegek gratis www. Zelf heb ik op m'n eigen wifi clients alles fixed.(is ook handiger ivm forwarding etc.)
 
manual router/ap erbij, of dmv bijgeleverde cd-rom uitgebreide manual erbij en stapsgewijs, er zijn n.l. bepaalde stappen te zetten in wifi configuratie, die je niet door elkaar moet doen.

succes....zal uiteindelijk wel goed komen, lijkt me config issue. (client config nacheken kan ook geen kwaad).

Aangenomen dat je meest recente firmwares gebruikt.
 
Ik heb nu zo'n probleem met chello classic. Dowloaden\Uploaden gaat goed voor een x aantal uur en dan loopt de modem vast. Daar staat op deze site ook een hele post van...

Ondertussen ben ik dit al te weten gekomen maar het hielp bij mij nog niet...Maar misschien dat je er iets aan hebt:

1. Heb je geen conflicten met een ander draadloos netwerk in je omgeving? Stoort die niet of zo?
2. Het gezeik vd fysieke locatie vd pc... Klinkt heel raar maar heb je al eens geprobeerd om hem ergens anders neer te zetten. Bv> een pc in een hoek vd kamer zit al tegen twee muren aan te zenden... Misschien loopt ook electra\staal door ofzo. Je verbinding is dan vanaf begin af aan al slecht maar het gaat. Bij intensiever netwerkverkeer is een connectie maken toch weer wat moeilijker.
3 Er blijkt bij het installeren van SP2 door Microsoft een beveiliging zijn ingebouw in het TCP/IP protocol. Dit voorkomt dat er teveel connecties gemaakt worden(ivm virussen ed... Kijk daar eens na.
4 Wireless kaartjes van de pc's onderling al eens verwisseld, als dit kan?
5 Bij mij is het ook zo dat na veel down en uploaden de verbinding uitvalt bij de modem! Ik heb het idee dat door de belasting vd modem het dhcp signaal in de knel komt ofzo...
6 Ik heb ook gezelen dat de WAN poort van je router overbelast kan raken waardoor alle verbindingen uitvallen.
7 Links en rechts hoor ik ook dat een te zwakke adapter deze problemen kan veroorzaken. Vastelijn verbinding kost energie wirelskost energie. Modem werkt hard dus neemt ook wat stoom in... Ja, het klinkt raar maar sommige mensen zijn er echt mee geholpen...
8 De encriptiemethode (goed geschreven, of niet?) kan verschillen geven in de router en pckaart\wlan kaart. Het blijk dat verschillende fabrikanten net een kleine andere manier hebben om de encriptie te maken waardoor een woord in de router net iets anders is dan het woord in de pc
9 probeer het eens met een router van een kennis ofzo voordat je een andere koopt.
10 Heb je het al geprobeert met zonder netlimiter??
11 Als dit gaat, hang dan allebei de computers eens via een vastelijn aan de router... Je hebt dan binnen een dag wel in de gaten of het dan ook gebeurd. Zo ja, dan wordt het weer helemaal anders...

Ik weet niet of je er iets aan hebt maar als je zeker weet dat het niet aan de hardware ligt dan kom je uit op dit soort zaken...

grz
Timmyt
 
Terug
Bovenaan