SMC Baricade router probleem

D

Docter

Door madoc - Tuesday 04 May 2004 14:23

Hoi
Ik heb zojuist mijn PC opnieuw geinstalleerd. Ik heb Win XP pro SP1. Ik heb ook Norton firewall geinstalleerd. Nu krijg mijn router echter niet meer aan de praat. Het is een SMC baricade router. Ik heb een classic account.
Wanneer ik de router aansluit branden all lampjes op mijn modem en ookop de router. Echter ik kan het localadress 192.168.2.1 voor deze router niet pingen. 127.0.0.1 pingen werkt prima, da's dus het probleem niet
Als ik mijn IP probeer te releasen en te renewen doet ie dat niet en krijg ik een melding dat er een probleem is met de DHCP server. Dan krijg ik dus een 169.x.x.x ip. Resetten van de router helpt ook niet. Alle instellingen staan goed en als ik mijn modem direct op mijn NIC aansluit heb ik direct internet. Mijn Norton en Windows firewall staan disabled. Heeft iemand tips of ligt dit misschien aan de instellingen van Norton firewall bij installatie en moet ik deze tijdelijk deinstalleren? Of is mijn router dood? (lijkt mij onwaarschijnlijk)
 
Op het eerste gezicht zou ik zeggen dat je Norton firewall de boosdoener is. Probeer die eens goed in te stellen, of anders inderdaad tijdelijk deinstalleren om te testen.
 
Ja Johnny54 het was waarschjinlijk Norton Firewall. Kennelijk werd de verbinding naar mijn router geblokkeerd om een of andere reden. Terwij ik hem op disabled had staan. Maar na deinstallatie is het me gelukt en Norton staat er ook weer op!
 
Terug
Bovenaan