• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Slome internet verbinding

M

Martin2

Hallo allemaal,

Ik weet niet of jullie me kunnen helpen, of mij misschien een beetje in de goede weg kunnen sturen, maar volgens mij ben ik wel op het juiste adres.
Ik heb thuis internet via de kabel, en daaraan, via een draadloze router (sitecom 140g+ router WL-143), 2 computers gekoppeld.
In de ene pc heb ik een draadloze ethernetkaart, ook van Sitecom (WL-141 140g+ pci kaart), en in de ander ook een ethernetkaart van het merk Sitecom (WL-121 100Mbps pci kaart).
De computer met de 140g+ kaart is geïnstalleerd onder Windows 2000 Pro SP4, en de computer met de 100Mbps kaart is geinstalleerd onder Windows Xp Pro SP2.
Via de kabel zou ik (volgens de specificaties) een 4Mb verbinding moeten hebben.
Als ik via speedtest.com ga kijken, dan komt de computer onder W2K met de 140g+ kaart daar wel in de buurt (op dit moment geeft speedtest een download aan van 4019 kbps). De computer onder Xp met de 100Mbps kaart heeft echter een zeer slome internet verbinding, en geeft op hetzelfde moment van opstarten bij speedtest een download aan van 199 kbps.
Een flink verschil zou ik zeggen.
De computers staan naast elkaar en hebben ongeveer een zelfde signaalsterkte naar de router toe. Tevens opgemerkt dat de computer onder Xp een veel snellere computer (Pentium 4) is als de computer onder W2K (Pentium 3).
Weet iemand misschien waar ik moet zoeken met dit probleem?

Alvast bedankt
 
Heb je al een andere UTP kabel kabel geprobeerd tussen de router en je XP machine? Misschien is die rot.

Wat je ook kan proberen is om de netwerkkaart eens op 10Mbps halfduplex te zetten. Dit kun je bij de eigenschappen van je netwerkkaart vinden.
 
;) dit had ik dus ook, ik had oepss een crosscabel gebruikt wat echt niet mag.... en verder was mijn netwerk kaart niet goed ingesteld, controleer alle instellingen. :6
 
Terug
Bovenaan