slechte ontvangst

Status
Niet open voor verdere reacties.
J

JanvA

In de herfst hebben we onze Humax-ontvanger en tv opnieuw laten aansluiten door een installateur. Die heeft een nieuwe versterker geplaatst en de kabels van nieuwe pluggen voorzien. De kabels waren volgens hem goed. De klachten over blokjes in het beeld waren daarna voorbij. Maar sinds half december hebben we wel weer blokjes in het beeld en hebben we ook problemen met de ondertiteling (van de BBC). Ik lees op het forum steeds dat je kabels en dergelijke moet vervangen, maar dat is bij ons dus pas gedaan. De signaalsterkte is verminderd tot 68%. Die was eerst hoger. De kwaliteit is 100%, BER is 0. Heeft iemand een idee wat hiervan de oorzaak kan zijn?
 
Signaalsterkte is minder van belang dan BER. Zolang die maar 0 is.
Maar wanneer er een extra tv wordt aangesloten, gaat dat wel ten koste van het signaal. Is dat misschien het geval geweest?

Wat voor problemen heb je met de ondertiteling?

Heb je nog wel alle zenders, of is er ook een aantal weg?

Zo maar een paar vragen, want het is natuurlijk moeilijk vanaf deze kant te zien wat er aan de hand is. Zoeken, testen en uitsluiten is de enige manier.
 
We hebben eerst een versterker, dan een tv met ingebouwde ontvanger en een Humax 5100. In de slaapkamer nog een kleinere tv. De versterker heb ik gisteren op maximaal gezet. De ondertiteling werkte eerst goed, maar sinds half december moeten we eerst de taalkeuze instellen. De toestellen kiezen bij de BBC niet automatisch voor Engels, zoals ze dat voorheen wel deden. We hebben nu ook vaak dat de ondertiteling achterloopt bij de film en dat is hinderlijker dan af en toe de blokjes.
Verder merk ik weinig van problemen. We hebben volgens mij alle zenders nog.

Jan
 
De klachten over ondertiteling hebben niet te maken met de signaalkwaliteit. Daarvoor moet je bij Ziggo zijn.
 
De versterker op 100% zetten is ook niet bevorderlijk, ik zet hem altijd op 75% ongeveer.

Overigens hag ik vroeger signaal 42% en sterkte 100%, nu signaal 70% en kwaliteit 100%. Maar het beeld is superstrak geen blokjes etc.
Misschien heb je ruis door andere oorzaken?
Goedkope kabels? Straling/storing door andere apparaten?
 
We hebben dure kabels, dus dat zal het niet zijn. Ik zal inderdaad Ziggo eens bellen. Bedankt voor de reacties.
 
We hebben dure kabels, dus dat zal het niet zijn. Ik zal inderdaad Ziggo eens bellen. Bedankt voor de reacties.
Wij zullen je vragen om de versterker er tussenuit te halen en 1 tv rechtstreeks op je hoofdaansluiting aan te sluiten met een kabel welke korter is dan 10 meter. Heb je dit misschien al eens gedaan? Zo niet, probeer dit dan eerst.

Tevens vraag ik me af, welke merk en type versterker is het?
 
Dat heb ik gedaan. Nieuwe kabel tussen aansluitpunt Ziggo en tv. Op HD-zenders blokjes of iets wat daar op lijkt. De versterker is een Spaun HNV 30.
 
Dat heb ik gedaan. Nieuwe kabel tussen aansluitpunt Ziggo en tv. Op HD-zenders blokjes of iets wat daar op lijkt. De versterker is een Spaun HNV 30.
Hoeveel BER heb je op die HD-zenders?
En wat zijn de andere waarden?

Spaun is op zich een topmerk.
 
slecht ontvangst

ik heb het zelfde alleen is mijn signiaal 40 % EN KWALITEIT 23 %
WAAR ZOU DIT AAN KUNNEN LIGGEN
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan