Slecht WIFI bereik Cisco modem van Ziggo.

Status
Niet open voor verdere reacties.
F

frettik

Sinds kort " Ziggo alle ellende in één " . Wifi modem (EPC 3925) met een bereik van nog geen 3 meter. Volgens technicus van Ziggo zijn het klote modems uit China en vindt hij het ook jammer dat er voor zo'n exemplaar is gekozen. (ik heb overigens geen zak aan aan die mening).

Maar wat is nu wijsheid ? router functie laten uitzetten door Ziggo helpdesk en er een ander router achter ztten?
of een repeater aanschaffen ?
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Sinds kort " Ziggo alle ellende in één " . Wifi modem met een bereik van nog geen 3 meter. Volgens technicus van Ziggo zijn het klote modems uit China en vindt hij het ook jammer dat er voor zo'n exemplaar is gekozen. (ik heb overigens geen zak aan aan die mening).

Waarschijnlijk (geef voor de zekerheid je type even op hier in dit draadje) heb je een oude-voorraad Cisco gekregen, deze is volgens de officiële Cisco website end-of-life! Die Cisco van mij had een laatste firmware upgrade in 2010 gekregen! Oude meuk dus! Hij heeft over Cisco-modi wel gelijk helaas, ook in mijn geval.

[---] Cisco announces the end-of-sale and end-of-life dates for the Cisco DOCSIS 2.0 Cable Modems with Digital Voice (EMTA/EDVA). The last day to order the affected product(s) is June 8, 2012. Customers with active service contracts or active warranties will continue to receive support from the Cisco Technical Assistance Center (TAC) as shown in Table 1 of the EoL bulletin. Table 1 describes the end-of-life milestones, definitions, and dates for the affected product(s). Table 2 lists the product part numbers affected by this announcement. For customers with active service contracts or active product warranties, support will be available for the shown dates as stated in the applicable service contracts or product warranty terms and conditions, even if this date exceeds the Last Date of Support shown in Ta [/---]

Bron: Cisco website https://www.cisco.com/en/US/prod/co...8675/ps8682/end_of_life_notice_c51-694671.pdf

Maar wat is nu wijsheid ? router functie laten uitzetten door Ziggo helpdesk en er een ander router achter ztten? of een repeater aanschaffen ?

Gewoon RMA/DOA aanmelden en omruilen (voor een UBEE-EVW-320B modem/wifi/router), waarachter je gewoon zonder overig gepruts aan dat ding een extra (wifi)router kunt plaatsen! Werkt super bij mij i.c.m. Sitecom WLR-6100!

Ik zeg: DOEN! Succes ermee!

NUFF SAID!!!
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Ziggo deelt alleen docsis 3.0 modems uit, ook die van cisco.
Als het wireless bereik niet goed is, kun je de helpdesk bellen. Die kan een monteur sturen om je modem/router om te ruilen.
 
Ik Heb dezelfde probleem, maar Ziggo doet er niets aan. Ook niet omruilen voor een andere modem.Tenminste bij mij niet. Zij gooien het alleen op de algemene voorwaarden waarin staat dat zij goede Wifi niet kunnen garanderen. ik heb op diverse fora mijn klacht gemeld, helaas geen enkele respons van Ziggo Webcare team.
Wij als klant horen genoeg van monteurs en Service+ over de ziggo modems, maar daar doet Ziggo niets mee.
Net aan de lijn geweest met klantenservice. Die kon mij melden dat er helemaal geen tests zijn met andere modems.......nou, ik lees hier op dit forum toch andere verhalen.
 
Dan zit er niks anders op als voor een paar tientjes een eigen router te kopen en dat Ziggo ding in bridge mode te laten zetten.
 
Volgens technicus van Ziggo zijn het klote modems uit China en
Volgens mij komen de iPhones ook uit China en daar hoor ik niets slechts over.
Dus als iets uit China komt hoeft het niet automatisch slecht te zijn. Ik ken ook een vleesverwerkend bedrijf in Nederland (Oss om precies te zijn).......

Gewoon zelf een aanschaffen, dan kun je direct een goede kopen.
 
Ik heb ook de router uit laten zetten door Ziggo, en zelf een router op het modem aangesloten! Bereik door het hele huis nu! Super!
 
Jullie hebben op zich gelijk, ECHTER is dit kompenseren voor het kop in het zand steken beleid van ziggo. Net zolang traineren tot de klant het opgeeft en zelf naar een andere oplossing kijkt.

Het is absoluut de weg van de minste weerstand, belangrijker minste frustratie. Echter ziggo zegt dat ze iets leveren, en dan moeten ze dat ook waarmaken lijkt me.

Een bijkomend nadeel, is dat je dan dus weer een extra router, en eventueel switch, moet plaatsen. Mogelijk dus 2 extra devices. Iets wat juist interessant is aan de ziggo modems, alles in 1 kastje.

Groeten,
 
Er zijn genoeg klanten, het merendeel zelfs, die geen problemen met het wifi gedeelte van het Ziggo modem hebben. Wifi bereik is echter zeer afhankelijk van de omstandigheden. En daar kan Ziggo weinig aan doen.
 
Wifi bereik is echter zeer afhankelijk van de omstandigheden.

Mee eens, maar dan kopen klanten dus zelf een router en ineens is Wifi bereik wel goed.Dan moeten die "omstandigheden" toch ook storen op de zelf aangeschafte routers?
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan