• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Slecht signaal op Tuner 1

Status
Niet open voor verdere reacties.

se40109

Forum Gebruiker
Berichten
87
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Sinds een tijdje heb ik op een aantal zender (o.a. SBS6 en L1) slecht beeld. Op een aantal andere zenders (o.a. Comedy Central Family) heb ik zelfs helemaal geen beeld en krijg ik de melding "controleer of uw ontvanger juist is aangesloten op de kabel". Het vreemde is dat als ik opneem op de zenders die geen beeld geven, de opname wel te bekijken is.
De kwaliteit en het signaal van tuner 1 op deze zenders zijn beide 0%. Op tuner 2 zijn deze respectievelijk 92% en 100%. Dat verklaart waarschijnlijk dat live kijken niet lukt maar opnemen wel. Ook op alle andere zenders zijn de kwaliteit en het signaal op tuner 1 veel lager dan op tuner 2.

Ik heb de kabels al vervangen maar dat helpt totaal niet. Aan de kabels kan het ook bijna niet liggen want de kwaliteit en het signaal op tuner 2 zijn prima.

Nu heb ik niet veel verstand van decoders, maar mag ik uit mijn "onderzoek" de conclusie trekken dat het probleem in de decoder zit en tuner 1 zeer waarschijnlijk defect is?

Edit: verschillende keren contact gehad met Ziggo die adviseerde om de bekabeling na te lopen en de fabrieksinstellingen te herstellen. Dat laatste was geen succes: de decoder kon totaal geen zenders meer ontvangen en was dus niet meer te gebruiken. Daarna contact gehad met de leverancier (Sluit Alles Aan) en de decoder teruggestuurd. Binnen enkele dagen een nieuwe decoder ontvangen die perfect werkt.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan