• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Slecht beeld (blokken) bij bepaalde zenders

Status
Niet open voor verdere reacties.
L

Lisatjuh

Bij bepaalde zenders (o.a. RTL 5, SBS 6, RTL 7, Veronica en RTL 8) hapert mijn beeld heel erg en zie ik allemaal blokken. Ook het geluid is hierbij niet vloeiend, waardoor een programma totaal niet te volgen is. Zenders als Nederland 1 t/m 3, RTL 4 en Net 5 hebben dit probleem niet.
Ik heb onlangs nog Hirschmann kabels gekocht en aangesloten, maar ook dit heeft het probleem niet verholpen. De frequentie is ook al gewijzigd naar 474000 dus ook daar lijkt mij dat het probleem niet in zal zitten.

Opvallend is wel dat ik overal lees dat de BER waarde 0 moet zijn. Bij de kanalen die wel werken (en ook totaal geen problemen hebben) staat deze steeds rond de 65-68. Bij de kanalen die wel grote problemen hebben schommelt deze waarde tussen de 700 en 960 (BER [E-6]). Ook de sterkte is op de betreffende kanalen 60%, versus de 100% op de kanalen die wel goed werken.

Heeft iemand misschien tips om mijn beeld op deze kanalen net zo goed te krijgen als Nederland 1 t/m 3, RTL 4 en Net 5?
 
De klachten die je hebt zijn toch het gevolg van slechte coax ergens.

Begin eens met rechtstreeks aansluiten op het abonnee overname punt met een kabelkeurkenmerk kabel.

Heb je dan ook nog problemen, dan is er iets mis met het binnenkomende signaal en moet je Ziggo bellen en vertellen hoe je getest hebt.

Is het probleem dan over, dan zit het toch ergens bij jou in huis.
Slechte aansluiting in een wandcontactdoos of zo.

Je zult alle segmenten die er tussen het aop en je normale tvpunt zitten moeten testen.
Als je dan weet waar het probleem zit, dan kun je dat verhelpen. Toch andere kabel of nieuwe wandcontactdoos of metalen kapjes ipv plastic. Ik noem maar wat.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan