• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Sitecom xDsl/cable broadband router 4s

C

Champie

Ik heb sinds kort een laptop en ik wil die aansluiten op me bestaande verbinding van chello classic maar het probleem is dat ik niet online kom ook niet als ik hem rechtstreek verbind (kabel van chello) met me laptop en ik vroeg me af of et probleem verholpen zal zijn als het ''fysiek adres'' dat onder me netwerkkaart staat als ik bij opdracht prompt ipconfig/all invul hetzelfde is op de laptop als op de pc en kan ik dan gewoon die router zonder problemen aansluiten
 
Nog een vraagje dat fysiek adres is toch je mac????? :angel:
 
Fysiekadres = macadres

Jouw onderwerp is "Sitecom xDsl/cable broadband router 4s"
Je hebt dus een router tussen je kabelmodem en je pc's. Als je pc via de router al werkt, hoef je alleen maar je laptop aan te sluiten op je router. Laptop goed instellen en gaan met die banaan.

Algemene informatie:
Als jij de netwerkkaart in je laptop hetzelfde macadres geeft als de netwerkkaart in je pc dan kan je laptop rechtstreeks worden aangesloten op je kabelmodem en werkt dan.
Let op. Als je dit doet kun je ze nooit samen gebruiken. Ook niet achter een router, want je mag niet 2 dezelfde macadressen in 1 netwerk hebben.
 
Maar dat lukt wel  en die mac adressen zijn het zelfde ??? maar het is nu het zelfde kan ik het dan ook weer veranderen???

Maar het lastige is wel dat als ik met alle 2 op internet wil dan moet ik me gewone pc eerst starten en daarna me laptop als ik het andersom doe dan werkt het niet  ::)

dan werkt het alleen bij die laptop

Bericht en 2 aanvullingen samengevoegd.
Gebruik de volgende keer aub de knop
modify.gif
 
Maar dat lukt wel  en die mac adressen zijn het zelfde  maar het is nu het zelfde kan ik het dan ook weer veranderen???
Zover ik weet kan je ergens in het Windows register instellen dat de netwerkkaart weer zijn eigen (originele) macadres gebruikt. Hoe je dit moet doen weet ik niet.

Maar het lastige is wel dat als ik met alle 2 op internet wil dan moet ik me gewone pc eerst starten en daarna me laptop als ik het andersom doe dan werkt het niet  dan werkt het alleen bij die laptop
Dan is je router niet goed ingesteld. Preciezer gezegd, je hebt het macadres van de netwerkkaart in je pc niet goed gecloond in je router.
 
Ik weet niet of je dit nu al gedaan hebt, maar de MAC adres van je chello netwerkkaart moet je in de router zetten.
Het MAC adres van de laptop hoef je verder niet aan te passen.
 
Terug
Bovenaan