Sitecom WL-153 probleem

U

udodance

Sinds een paar dagen overgestapt naar Chello Extreme. De snelheid die ik haal via een bedrade netwerkkaart is zo rond de 20Mbit, niks mis mee ;)

Ga ik echter over op draadloos, van de WL-153 naar de WL-151 dan haal ik precies 10Mbit, continu en erg constant. Deze computer staat op zo'n 4 a 5 meter van de WL-153. Volgens de specs van de Wl-153 heeft hij een "hoge doorvoersnelheid, tot 35 Mbps". Lijkt mij dat 20Mbit dan niet geheel onmogelijk moet kunnen zijn. De kanalen staan goed, uitstekend bereik. Dit probleem doet zich ook voor met een andere pc die een naamloze wifi kaart heeft: precies 1,2MBps...

Hoe kan dit? en hoe kan dit worden opgelost?

Alvast bedankt,

Udo
 
Lijkt op een limiet in je router. Ik heb geen sitecom maar bij mij kan je opgeven per pc wat zijn max verbindingssnelheid mag zijn. Mischien hier dus even naar kijken.
 
Ben hetzelf niet tegen gekomen... iemand die wel een WL-153 heeft misschien?
 
hmms dat komt me bekent voor .
ik heb hier het kleinere broertje van je sitecom.
WL-140 - Wireless Network Cardbus Card 140g+
WL-143 - Wireless Network Router 140g+ – Nitro XM
ik had dus ook altijd slechte speeds via wifi ook maximaal 1200kb en via wired maximaal 2000kb (als ik mazzel had) en heb veel getest maar nix leek te werken om betere speed te krijgen , zelfs nog gemailt met sitecom en hun zeiden dat deze router 72mbit aankan.
totdat ik vandaag een nieuwe modem kreeg en een speed testje deed via wifi van de chello server en waarempel Current Downstream: 2414.27kb/s .
ik had een motorola sb4200 en nu een aris cornerstone modem
maar anyways ik las je post dus ik dacht laat ik je mijn bevinding even weten , ik weet niet of je er wat aan hebt .
greetz
 
Heb gisteravond het programmaatje TCPoptimezer gedownload.... en jawel, van een constante 10Mbps nu op een constante 20Mbps....op beiden pc's 8)
 
udodance zei:
Ben hetzelf niet tegen gekomen... iemand die wel een WL-153 heeft misschien?

Volgens mij bedoel je dit ...

Wireless Settings / Advanced en dan achter DataRate het keuze vakje instellen op de gewenste snelheid ... ;)
 
maar als het goed is staat het bij wl-153 op auto in de wifi instelling van je router .. (want ik heb dezelfde router) eenige wat ik je wel kan zeggen .. gebruik niet gelijk de beta versies van nieuwe firmware !!
 
Standaard staat het op auto .. heb zelf de zelfde router
maar dat kan je controlleren door instellingen van router zelf te kiezen onder wlan instellingen
 
Terug
Bovenaan