• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Sitecom WL 143 en WL 141-kaart-netwerk: 3pc's

  • Onderwerp starter Cornboy190584
  • Startdatum
C

Cornboy190584

Hallo,

Ben een beetje nieuw op het gebied van routers en draadloze netwerken.
Heb thuis chello classic en heb 3 pc's
Deze zijn inmiddels allemaal voorzien van een WL 141 netwerkkaart. Vraag is hoe ik het hele zootje nu aan de praat krijg. Heb al verschillende artikelen gelezen maar ik kom er niet echt uit.
Als ik de Wl 143 aan heb staan, het modem er nog niet op aangesloten, en dan op PC 1 op 192.168.1.1 de wizard uitvoer en bij het klonen van het mac-adres naar de router het mac-adres van de WL-141 op PC 1 invoer, daarna de router laat herstarten, dan gebeurt er vervolgens niets! Je moet dan weer op de status-pagina komen, maar de pc van mij verliest vervolgens het contact met de router.....
Wat doe ik fout en wat moet er gebeuren om dus een wireless netwerkje aan te leggen met 3 maal een WL 141 en de genoemde router????

Veel dank alvast!!!
 
Zelf hebben wij thuis ook een wl-143 met bijbehorend draadloos kaartje, en zelf heb ik dan nog mijn notebook. We zijn recentelijk weer terug bij Chello en we kregen het niet aan de gang. Steeds kwamen we op de provisioning pagina uit.
Toen we voor de zoveelste keer de stappen doorliepen, werkte het ineens wel ??? . Zonder dat we wat veranderd hadden.
Het laten werken van de router bij Chello is dus wel iets aparts.
Het is geen oplossing voor jouw, maar ik dacht laat het je toch even weten dat er dus rare dingen gebeuren.

Grtz,
 
Terug
Bovenaan