• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Sitecom WL-114 + Extreme

R

Robbiej

Ik heb deze draadloze router toevallig. maar is deze ook compatibel met chello extreme?
 
Hoi,

Ik heb ook de WL 114 en sinds kort extreme en ik vermoed dat de WAN Ethernet aansluiting maar maximaal 10mb is. Bij het testen van de snelheid kom ik nooit boven de 5mb uit. Ik heb al op de site van sitecom gekeken, maar ik vind daar nergens info over. Iemand ervaring? Iemand wel de juiste info?

Groeten,
Ries
 
 High speed for wireless LAN connection
Up to 54Mbps data rate by incorporating Orthogonal Frequency Division Multiplexing (OFDM).


en

Speed 100Mbps Data Rate Green On Data is transmitting in 100Mbps on the corresponding LAN port.


dus moet beide aan kunnen :) zowel draadloos als bedraad moet ie "makkelijk" de 24 mbit aankunnen.
 
Vind je conclusie iets te makkelijk genomen Robbiej.

Vrijwel elke router heeft een 100 Mbps WAN aansluiting, echter zijn er genoeg routers die daarmee niet de 20 Mbit halen.

Het probleem met routers is dat ze het internet moeten 'vertalen' naar de PC's die achter de router zitten. Dit wordt me techinische termen ook wel Network Address Translation genoemg, afgekort NAT.

De NAT vertaling kost enig rekenkracht en afhankelijk van de processor die in de router zit bepaald hoe snel de router dit kan. Er zijn helaas veel (goedkope) routers die niet boven de 8 mbit uit komen.

Op dit website van een fabrikant vind je vaak deze informatie niet, indien je het echt graag zou willen weten zou ik gewoon naar de helpdesk bellen van de desbetreffende fabricant. Kan is groot dat die dit wel weten.

Andere tip die ik je kan geven is Linksys. Dit zijn een van de betere routers die wel 20 mbit aan kunnen.
 
Ja ik moet het allemaal nog uittesten. heb dat extreme pakket nog niet binnen. maarja ga geen nieuwe router kopen. heb hem net een maandje en kostte toch wel weer 80€
 
hmm, ik denk dat ik eerst maar eens de helpdesk van sitecom ga bellen. Heb dit forum een beetje doorgebladerd. Vanalles getuned op mijn pc (tcpoptimizer) en er zit wat verbetering in...maaaaaar...bij het testen van een download van 50mb via de upc test server begint het aardig (net iets over de 2 MB/s), maar langzaam maar zeker gaat de snelheid naar beneden tot uiteindelijk rond de 900 KB/s). Dit is het resultaat van de laatste test:

Maximum snelheid voor chello extreme: 20480 Kbit/sec
Behaalde download snelheid: 7335 Kbit/sec
916.9 KByte/sec
114.6 x ISDN

De behaalde snelheid is: redelijk
Conclusie: Op dit moment heeft u een redelijk goede download snelheid

Wat mij dus een beetje verbaasd en wat ik niet kan verklaren is het feit dat de eerste paar seconden de snelheid goed is volgens mij (net iets over de 2 MB/s), maar dan inzakt. Wie kan dat verklaren? Dus toch de sitecom router die het niet aankan?

Bedankt voor jullie reactie!
 
Haal je router er eens tussen uit. en kijk dan nog eens hoe je snelheid is. laat het me ff weten ok?
 
Thanks Robbiej, dat ik daar zelf niet aan gedacht heb. Heb nu systeem rechtstreeks op kabelmodem aangesloten en ja hoor...snelheid 2x zo hoog. Hier de resultaten:
Test server UPC:
Maximum snelheid voor chello extreme: 20480 Kbit/sec
Behaalde download snelheid: 14026 Kbit/sec
1753.2 KByte/sec
219.2 x ISDN


De behaalde snelheid is: goed
Conclusie: Op dit moment heeft u een goede download snelheid

Speedtest.nl:
Download van een bestand (128KB ~ 1MB afhankelijk van uw verbinding) vanaf een server in Nederland Klaar 1127.4 KByte/sec
(=9019 kbps)
Upload
Upload van gegenereerde gegevens naar een server in Nederland om de upload snelheid te bepalen Klaar 183.4 KByte/sec
(=1467 kbps)

Daarna ook nog een bestand van 100mb gedownload en idem dito. Hoewel...de snelheid zakt toch in. Begint even net over de 3MB/s en zakt dan in naar 2,35MB/s. Zou dit dan te maken hebben met mijn tcp/ip instellingen?

Denk dus dat de conclusie mag zijn dat de sitecom router de snelheid dus NIET aankan. Mee eens? Zoja, enig idee wat een goed alternatief is voor deze sitecom router die de snelheden wel aankan en waar ik een goed draadloos bereik mee heb?

Thanks!
 
Bij downloaden wordt er een soort cache* gebruikt.
Dit werkt sneller als de gewone download en daarom start een download altijd snel en zakt de snelheid terug naar normaal als de cache vol is.
Dit is ook de reden dat je geen goede snelheidstesten kan doen met kleine bestanden.

* TCPoptimizer past oa de grootte van die cache (TCP receive window) aan.
 
Johnny, wat is volgens jou dan een goede grootte om de snelheid te bepalen. Ik heb 50mb en 100mb gedownload.

Thanks
 
Terug
Bovenaan