Sitecom WL-018 Router vs. Thomson TCM390

L

Ligthart

Details: PC met WinXP Prof. PIII 2.8 GHz. Netwerkkaart. Thomson TCM390. Sitecom WL-018.

Hoi allemaal,

Ik heb een behoorlijke groot probleem, en zou graag willen vragen of jullie mij in een 'leken-stappen-plan' kunnen helpen.

Het is zo, dat we een THOMSON TCM390 Modem van chello hebben gekregen.
Geinstalleerd, niets aan de hand. Althans, het werkt alleen via de usbuitgang naar de usbingang in de pc.

Via een normale UTP kabel krijgen we geen verbinding. (het ip, via start, cmd, ipconfig /all blijft maar op 0.0.0.0 staan. Release/Renew helpt niets)

Maargoed, via de USB werkt het perfect.


-----------------------------


Dan hebben we nog 3 andere aparaten die we via een Sitecom WL-018 Router willen aansluiten.

Hoe?

Als we een straight cabel (cross-cable) gebruiken van de pc naar de router, kunnen we de router instellen. De modem kunnen we ook gewoon benaderen, maar hier valt niet echt iets in te stellen.

Hoe moet je Precies een mac-adres 'clonen' ? En welke macadres moet ik gebruiken? En waar moet ik die precies invullen?

Heeft het er niet mee te maken dat het ip dus op 0.0.0.0 blijft staan?

PLEASE!!!! help.


Alvast superbedankt!

Grt,
Richard!
 
als je niet rechtstreeks met een utp kabel in je modem kan komen, dan gaat het met een router ook niet lukken. (je zegt wel dat je via de router in je modem kan komen, kijk eens in je router wat voor ip-adres je krijgt van het modem).
ik denk dat het probleem hem zit in het Mac-adres. als je verbonden bent met het modem via de usb aansluiting, ga eens naar uitvoeren, CMD -> ipconfig /release en dan de usb eruit en dan via de utp verbinding met het modem proberen te maken. kijk eens of je nu wel een ipadres kunt krijgen, zo ja (ik denk een 10.xxx adres) ga naar provisioning.upc.nl en loop de provisioning door. alles opnieuw starten, (modem resetten, computer uit) en kijken of je een "normaal" ipadres krijgt. als je nu wel verbinding krijgt, is het de beurt aan de router:

met de computer waarmee je zonder router op internet kan komen, maak je verbinding met de router, en ga je naar de configuratiepagina van je router. als er een connectie wizard is, doorloop deze, en op een gegeven moment kom je op een pagina waar ze om een macadres vragen. er staat er al 1 standaard ingevuld, deze is echter van de router zelf. als het goed is staat er een knopje naast waarop staat "clone macadres" hiermee vul je het macadres van je computer in in je router. als alles goed is ingevuld druk je op ok (totdat je bij het einde komt) en probeer je weer verbinding te maken.

ik hoop dat alles duidelijk is, anders hoor ik het nog wel...
 
Terug
Bovenaan