• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

sitecom wl 018 beveiligen

H

hookeup

Hallo ik heb een draadloos sitecom router wl 018 gekocht en heb een chello classic aansluiting. Ik heb 2 computers erop aangelsoten. 1 laptop met SP 2 en een normale desktop met alleen SP1.Draadloos heb ik wel verb en ook met utp maar het beveiligen van deze verbinding daar zit ik dus mee.OP de laptop heb ik nu een IP van 192.168.123.104 en op de normale pc een IP van 192.168.123.147. Rare is dat deze namelijk gewoon random een IP toewijst door de router ipv elke keer 1 bij te tellen maar oke das niet zo erg. als ik mijn draadloos router wil beveiligen op 128 bits dan vraagt deze naar een SSID als ik daar een naam geef en op 128 zet dan wordt er vervolgens gevraagd naar een netwerksleutel. wat moet ik dus hier iinvoeren.heb ergens gelezen dat je dit zelf mag verzinnen als het maar rond 26 tekens of zo moet zijn.Ik heb de handleiding via de websiten van sitecom voor WL 018 gekeken maar daar hebben ze heel vaag alleen een kleine uitleg over SSID WEP en 128 bit thats it. ALs ik de wep encryption manual download dan heeft deze ook niet een uitleg over de netwerksleutel en ze praten dan over hexnummerieke.....enz. Ik heb dit nog nooit ingesteld en weet wel het een en ander maar dit begrijp ik niet zo best. Heb op google zitten zoeken maar toch best wat vage uitleg hierover.Wel heb ik iets vernomen over WPA maar deze schijnt alleen met SP2 overweg te kunnen en niet met sp1.Is er iemand die me iets meer kan uitleggen en hoop niet dat dit kinderlijk overkomt maar ik wil dit beveiligd hebben omdat er in mijn straat al 5 - 6 personen die een laptop hebben en ze zitten allemaal signaal van andere gebruiken dus ik ben al twee dag ook al de klos met dit. Kan iemand me aub helpen met dit in te stellen.Heb een hotmail adres. Graag als er iemand is die me dan kan helpen dan hoor ik het graag van je.
Alvast bedankt voor je reactie en hulp.
 
Misschien wordt het allemaal duidelijker als je de volgende site's leest:
https://www.schoonepc.nl/instal/netwerk.html
https://www.tekstenuitleg.net/artikelen/draadloos_netwerk_beveiligen/1
 
Johnny54 zei:
Misschien wordt het allemaal duidelijker als je de volgende site's leest:
https://www.schoonepc.nl/instal/netwerk.html
https://www.tekstenuitleg.net/artikelen/draadloos_netwerk_beveiligen/1Nog bedankt voor je reactie ik denk dat ik hiermee toch een verder kan met het beveiligen.
Nogmaals bedankt en al shet niet lukt dan horen jullie me wel weer.
 
Terug
Bovenaan