• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Sitecom Router

M

mczwen

:-*
Bij een buurman probeer ik een tweetal pc's middels een sitecom routertje een internet aansluiting te laten delen. Helaas gaat dit niet helemaal goed ...
Wat heb ik gedaan...
PC 1, Windows ME met WINIPCFG MAC adres opgevraagd. Dit adres in de router ingevoerd. Vervolgens het kabelmodem in de WAN aansluiting van de router gestopt en geprobeerd te internetten. Helaas...
Wat doe ik verkeerd , of wat ben ik vergeten ?!
HELP
 
Aanvullend nog ...
ALs ik de router configureer en vanaf de router een test uitvoer zegt ie dat de verbinding ok is.
Pingen vanaf de pc werkt ook niet.
 
https://chelloo.nl/tips/nieuwmacadres.html bv nieuw mac adres misschien?
 
Dank voor je reactie. Volgens mij heb ik conform de handleiding het MAC adres van de pc in de router gezet....
Dus in mijn (beprekte) visie zou het dan toch moeten werken ??
 
Nog een paar puntjes die soms over het hoofd worden gezien.
- Router deelt via DHCP ip adressen uit. Ip release en renew doen of pc opnieuw opstarten.
- Router geeft statische adressen uit. Juiste Ipadres en gateway invullen op de pc.
 
Als je op je router inlogt krijg je dan een ip van Chello?
Zo niet, reset modem en router (stroom eraf).

Als je het macadres van de nic die eerder op het modem aangesloten zat heb gecloned op de router moet je direkt een ip krijgen. Zo niet; als je nu weer de pc aansluit krijg je dan wel een ip?
 
Ik heb handmatig het MAC adres overgezet. Ik zie geen IP adres, maar als ik een test uitvoer vanuit het router scherm in de browser zegt ie wel dat de verbinding ok is.
Vanaf de pc krijg ik echter geen signaal, ook kan ik niet pingen

Iemand zei tegen me dat ik misschien de DNS instellingen moest aanpassen, maar ik weet helaas niet WAT ik daar moet instellen...
 
wacht effe (gaat lampje branden) je zei de dc-202 van sitecom toch?

Probeer het volgende eens:
Op de clients (computers) geen dhcp gebruiken(die door router wordt gegeven) maar je clients fixed instellen. Via dhcp krijg je n.l. ip gateway en dns , maar die dns is waarschijnlijk router ip. Ik kan me herinneren dat op de client pc's de dns-sen van de provider (die van chello) ingevuld moeten worden ipv router ip. (uitzonderingsgeval bij overigens prima sitecom router)Het ip van de computers is opvolgens aan het ip van de router aan je LAN (thuisnetwerk) zijde (kan me herinneren 192.168.1.1 , dus de computers krijgen ieder een eigen ip tussen de 192.168.1.2 en 192.168.1.154 , als gateway op de client computers stel je het router LAN ip in.( bv 192.168.1.1)

Betreft je router , mocht je in A'dam zitten (Lancity kabelmodem, of probeer het gewoon effe) zet dan ook je WAN (internet) poort van de router op fixed (geen dhcp, neem wel de chello configuratie over die je van de chello dhcp server krijgt, maar stel dit vast (fixed) in.)

Heb je de ip's gateway's dns-sen ingevuld , en je macadres v/d router klopt , dan zou ie moeten werken. (eventueel total reboot(dwz kabelmodem/router/pc (in die volgorde met 30 sec ertussen weer aanzetten)

succes.
 
als je geen ip ziet in je webbrower met een sitecom router dan is er iets niet goed..

als je een motorola modem hebt moet je wel het oude(goede) mac adres copy'en anders krijg je nooit verbinding.. je zou dan echt moeten gaan bellen...
 
Het is inderdaad een motorola modem. Wat bedoel j eprecies met het juiste oude MAC adres.
Ik heb op de pc waarmee al verbinding met internet was middels winipcfg het macadres van die pc opgevraagd en dat in de router geklopt.
 
Terug
Bovenaan