sitecom router geen internet na nieuwe modem

R

rootbeer

hallo allemaal,

nadat ik een nieuwe motorala modem heb gekregen van chello kan ik niet meer internetten. nadat ik de setup heb doorgelopen van de router zegt de router dat ie wel een succesvolle verbinding heeft gekregen. ook als ik probeer te internetten zegt ie ook website found, waiting for reply.... maar dan blijft ie daar ook hangen. als ik een website probeer te pingen krijgt ie 1 reply en de rest is allemaal time out.

de router is trouwens een sitecom dc-202. ik heb al de nieuwste firmware en heb alles al gereset en zo.

hopelijk kan iemand me helpen, alvast bedankt! :D
 

DieHardNL

Forum Gebruiker
Berichten
539
Ik zie vaker gelijkwaardige meldingen op dit forum.
Gisteren had ik het zelf ook: Het lijkt er op of de browser de website vindt maar de pagina komt niet. Het is wel mogelijk om de site (of andere servers) te pingen.

Ik heb een vermoeden hoe dat komt (moet nog wat dingetjes testen).

Probeer het volgende eens:
- WAN kabel loshalen van de router
- Alle PC's uitzetten behalve degene die je gebruikt om de router te configureren.
- Router hard-resetten. De hard-reset verwijdert alle configuraties van de router. In het algemeen werkt dit met een paperclip ongeveer 10-15 seconden in het reset gaatje duwen of de modem enige tijd van de stroom afhalen (check ff je manual).
- Router opnieuw configureren (vergeet niet juiste MAC-adres te kopieren naar de router).
- Vanaf de configuratie PC in een DOS-box ipconfig /release and ipconfig /renew uitvoeren om een nieuwe lease te vragen (na de nieuwe configuratie).
- WAN kabel weer terug in de router stoppen.

Bij mij werkt dit prima.

Achtergrond: Als er iets fout is met de router en de router verliest het MAC-adres (na een reset of zo) en de router zit nog gekoppeld aan het WAN dan zal chello een onbekend MAC-adres detecteren. Je komt dan in een andere modus binnen op het Chello network (provisioning). Je zit dan wel op het netwerk (en pingen en zo) maar je kan niet browsen. En dat is precies wat ik vaak als probleem zie op dit Forum.
De truc ::) is dus om eerst de router goed te configureren (met juiste MAC) voordat je m aan het WAN network hangt. Duidelijk?
 
Topicstarter
Topicstarter
R

rootbeer

ik heb het meerdere malen geprobeerd in jouw volgorde en daarvoor ook nog, maar het lukt nog steeds niet.

als ik naar mijn router config ga dan staat er ook bij internet status "dhcp off". met de oude modem stond dat er volgens mij niet, misschien kan dat het zijn ???
 

Henno

Forum Gebruiker
Berichten
1.002
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
rootbeer zei:
ik heb het meerdere malen geprobeerd in jouw volgorde en daarvoor ook nog, maar het lukt nog steeds niet.

als ik naar mijn router config ga dan staat er ook bij internet status "dhcp off". met de oude modem stond dat er volgens mij niet, misschien kan dat het zijn  ???

Bij de SB5100E moet je ip adres per DHCP verkregen worden, dus aan zetten.

gr, Henno
 
Topicstarter
Topicstarter
R

rootbeer

de SB5100E is de motorola modem neem ik aan? maar dhcp off staat aangegeven in de router, en ik kan nergens vinden waar je dat aan of uit kan zetten.

iemand ???
 
Bovenaan