sitecom range extender n300

Status
Niet open voor verdere reacties.

marcel schroef

Forum Gebruiker
Berichten
2
Hallo
Ben al enige dagen druk in de weer met de Klantenservice van Ziggo over het niet meer werken van mijn sitecom range extenders wlx 2006 als eerste en nu de wlx 2006.
Beide extenders worden op de Ziggo site aanbevolen als goed werkende extenders.
Echter een paar maanden geleden deed de wlx 2006 het ineens niet meer , hij wordt door alle apparaten in huis herkent als externe en zegt dat hij er ook mee verbonden is alleen kom je internet niet op. Dit probleem heb ik in mijn directe omgeving nu al een paar keer gehoord maar bij Ziggo word ik niet verder geholpen dan het terug zetten naar fabrieksinstellingen en verder zoek je het maar uit ,het ligt niet aan ons wordt er gezegd ,neem maar contact op met sitecom . De tweede extender die wordt aanbevolen de wlx 2001 heb ik afgelopen vrijdag aangeschaft en hier ondervind ik dezelfde problemen mee. Via via achter het nummer gekomen van sitecom en die zeggen toch echt dat het bij ziggo ligt en dat er bepaalde instellingen in het modem niet goed staan
Wie kan mij hiermee helpen ? Ik heb een ubee modem.
Groeten marcel
 

emiliovisser

Forum Gebruiker
Berichten
162
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Ik heb de wlx2006 extender n300 bij kennissen geïnstalleerd op een Ubee wifi modem. Dit was zo klaar.De stappen welke ik heb ondernomen waren het volgde;

1. De extender even bekabeld aansluiten op je computer ( Tijdelijk draadloos even uitschakelen). Zorg er wel voor dat bekabelde verbinding aan/ingeschakeld staat.

2. Open je internet browser, en type het volgende https://sitecom.extender
Login met username admin en password admin.

3. Klik op het tabblad Wizard

4. Selecteer het Wi-Fi netwerk waarvan je het signaal wilt versterken. Klik op het rondje naast de juiste netwerknaam.

5. Klik op Volgende

6. Voer bij Vooraf gedeelde sleutel het wachtwoord in van het Wi-Fi netwerk waarvan je het signaal wilt versterken en kik op Volgende.Dit is het wachtwoord wat je ook gebruikt om apparaten met je Ubee modem (router) te verbinden.

7. Klik op Toepassen.

8. Na het uitvoeren van de stappen waarbij je de instellingen hebt bevestigd en de range extender is toegevoegd aan het netwerk van je Ubee (modem)router, dien je hier de instellingen definitief te bevestigen. Klik nogmaals op Toepassen en wacht 1 minuut.

9. Nu zouden er op de extender meer groene lampjes branden.

10. Nu kan je de extender weer loskoppelen van je computer ( UTP kabel er tussen uit halen). Zorg dat je weer je Wifi aanzet op je computer.

11. Plaats de extender op een plaats waar je hem wilt hebben in een stopcontact.

12. Wacht 1 minuut.

13. Ga naar het Wi-Fi icoon op de taakbalk van je computer.
Klik tweemaal op het icoon om een overzicht te krijgen van alle beschikbare netwerken. Zoek in het overzicht de naam van je eigen netwerk met daarachter de extensie _EXT. Dit is de netwerknaam van je range extender.Klik op deze netwerknaam om verbinding te maken. (bijv. netwerknaam Ziggo1234_EXT).

14. Er wordt nu gevraagd het wachtwoord van je Wi-Fi netwerk in te voeren.
Dit is hetzelfde wachtwoord als je gebruikt om verbinding te maken met je (modem) router. Voer dit wachtwoord hier in.

Met deze stappen zou het moeten lukken. Ik hoop dat je hier iets mee kan.

Zou voor beidde extenders moeten werken deze handleiding.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Topicstarter
Topicstarter
M

marcel schroef

Forum Gebruiker
Berichten
2
Ik heb dat voor de vorige niet hoeven doen en die werkte gewoon een jaar dmv alleen in het stopcontact te steken en de ops knop op beide in te drukken. Meer niet. Maar ga dit even morgen proberen. Bedankt voor je reactie.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Bovenaan