Sitecom dc202v5 2e pc lukt niet

  • Onderwerp starter dennis_rnb
  • Startdatum
D

dennis_rnb

heejhejj,

Ik heb sinds kort een Sitecom router dc202-v5, en 1 pc windows XP en 1 pc windows 98.
Nu heb ik ze allebei gekoppeld aan de router, en de router aan de chello modem. De Xp werkt perfect. Alleen de 98 pc krijg ik maar niet aan de praat :(. Ik heb de netwerkkaart opnieuw geinstalleerd, en alle lampjes op de router branden/knipperen zoals het moet. Ik heb alle stappen wel 10 keer uitgevoerd zoals in het boekje, maar als ik dan aankom bij het gedeelte dat ik naar mijn iexplorer moet gaan en 192.168.123.254 moet intypen, doet hij gewoon helemaal niets :-\. Ik weet echt niet waar het aan ligt want er is gewoon verbinding volgens de router.. Maar als ik bij de 98pc naar uitvoeren>command>ping 192.168.123.254 geeft hij aan 'Time out'. En gaan dus 4 van de 4 gegevens verloren (100%). Dit vind ik wel raar. Ik hoop dat iemand mij kan helpen!!

Alvast bedankt!

Dennis
 
Topicstarter
Topicstarter
D

dennis_rnb

Ja, zou ik wel willen maar firmware voor de dc202 v5 bestaat nog niet :o. Iemand anders nog suggesties misschien :(? want ik weet echt niet wat ik moet doen.. Ik had eerst ook het probleem met de pc-connectie lapmpjes die op de router knipperder maar nu knipperen ze inmiddels niet meer. Ik heb ook iets gelezen over mac-clonen maar ik weet niet of dit van toepassing is op dit probleem :S hmm.. alvast bedankt!
 
M

M977DUM

Start op de windows98 pc eens de dos command prompt op
Tik dan vervolgens het volgende dos commando in : ipconfig /all
Nu verschijnt er een aantal ipadressen
Het IP adres van de netwerk kaart moet een IPadres hebben in de reeks van jouw router waarschijnlijk iets van 192.168.xxx.xxx
Als dit niet het geval is dan krijgt jouw windows98 PC geen IP adres van de router
Heeft hij wel een IP adres in deze reeks dan zou het meoeten werken. zoniet lees verder.
Ga dan naar de eigenschappen van de Netwerk kaart
Ga naar het protocol TCP/IP
Klik op eigenschappen en zet zowel DHCP als DNS op automatic receive.
Start PC opnieuw en zet router even aan en uit.
Kijk nu weer of er een IP adres in de reeks 192.168.xxx.xxx
 
Topicstarter
Topicstarter
D

dennis_rnb

Thnx voor je info, maar ik heb een 98 pc en jij waarschijnlijk een Xp. Ik kan alleen de ip adres verkrijgen automatisch verkrijgen.

Maar als ik ipconfig doe heb ik al een ip-adres, dus daar ligt het niet aan..
 

Johnny54

Moderator
Berichten
19.108
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Als ik het verhaal goed begrijp heb je de router geconfigureerd vanuit de xp computer en daar werkt alles.
Alls je alles volgens het boekje hebt gedaan, staat in je router nu de DHCP van de LAN kant aan en krijgen alle computers automatisch een IP adres in de 192.16.xxx.xxx reeks.

Voor alle andere computers die je wil aansluiten, moet je alleen die computers goed instellen, dus alles op automatisch zoals in de handleiding beschreven en aan te sluiten op de router.
Je hoeft niet meer in de router te zijn om iets in te stellen voor die computers.

Als jij via jouw xp machine hebt geconfigureerd en deze staat nog aan , dan kun je inderdaad vanuit andere computers niet in je router komen omdat de xp machine nog is ingelogd.

Hopelijk is het duidelijk en anders vraag je nog maar een keer.
 
T

TeStIcLe

aadk01 zei:
heb je al de nieuwste firmware van sitecom gedownload zo nee probeer eerst dat eens
www.sitecom.nl

Hou er rekening mee (geld voor elk apparaat met firmware) dat als je de firmware zelf gaat updaten je garantie dus vervalt.

't is maar dat je het weet. ;)

p.s. als je met de win98 machine wel ip's kan pingen op het www , probeer dan op de win98 bak het volgende:
Bij tcp/ip settings kijk naar de dns IP, zal waarschijnlijk router IP staan , verander die effe in provider DNS IP.

succes. (dat truukje werkte bij mij , alhoewel het wel alweer 2 jaar geleden is dat ik een DC202 had)
 
Topicstarter
Topicstarter
D

dennis_rnb

75978263.jpg


Als ik hier ipconfig/all doe bij de XP, moet hij dan niet aangeven dat er ook een verbinding naar boven ligt?

EDIT: 'boven' is de 98 pc :angel:

EDIT: johnny dat moet toch wel aan de router liggen? want als ik probeer te pingen naar de router geeft hij een 'timeout'(geen verbinding) aan. En als ik met de XP naar de router ping maakt hij wel verbinding..
 
Topicstarter
Topicstarter
D

dennis_rnb

<Kickass-Territory> zei:
Hou er rekening mee (geld voor elk apparaat met firmware) dat als je de firmware zelf gaat updaten je garantie dus vervalt.

't is maar dat je het weet.  ;)

p.s. als je met de win98 machine wel ip's kan pingen op het www , probeer dan op de win98 bak het volgende:
Bij tcp/ip settings kijk naar de dns IP, zal waarschijnlijk router IP staan , verander die effe in provider DNS IP.

succes. (dat truukje werkte bij mij , alhoewel het wel alweer 2 jaar geleden is dat ik een DC202 had)

Als ik eigenschappen van mijn tcp/ip doe, staat DNS uit.. ???, ook al schakel ik hem in kan ik nog nergens uit kiezen :(

p.s. Ik heb er trouwens helemaal 'kaal' win 98 opgezet want ik moest hem formatteren...
 

Johnny54

Moderator
Berichten
19.108
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Als ik hier ipconfig/all doe bij de XP, moet hij dan niet aangeven dat er ook een verbinding naar boven ligt?
EDIT: 'boven' is de 98 pc
Nee, die verbinding zie je niet bij je IP gegevens.

EDIT: johnny dat moet toch wel aan de router liggen? want als ik probeer te pingen naar de router geeft hij een 'timeout'(geen verbinding) aan. En als ik met de XP naar de router ping maakt hij wel verbinding..
Zoals ik al schreef:
Als jij via jouw xp machine hebt geconfigureerd en deze staat nog aan , dan kun je inderdaad vanuit andere computers niet in je router komen omdat de xp machine nog is ingelogd.
Ga met je XP machine naar je router en klik op "log uit". Nu zou je vanuit je win98 in je router moeten kunnen komen.
Maar je hoeft helemaal niet meer vanuit die win98 computer naar de router te gaan, want je router is al geconfigureerd.

Als jouw win98 een ip adres krijgt in de reeks 192.168.xxx.xxx dan heeft hij dus verbinding met de router en zou alles moeten werken.
Heb jij, zoals eerder gezegd, al eens alles uit gezet en opnieuw opgestart? Eerst de modem, dan na ± 30 sec de router en dan na ± 30 sec de pc's.
 
Bovenaan