• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Sinds wanneer virus-scanner op chello?

Status
Niet open voor verdere reacties.
H

hlogmans

Ik heb gemerkt dat alle mail met virussen die ik doorstuur van tiscali naar chello uitgefiltered worden. Wel de gewone mailtjes komen door. Ik kreeg echter geen enkele melding dat er een virusbericht ontvangen is en ik kan deze service ook nergens lezen of instellen.

Iemand meer info?

Getest door een mailtje-met-virus door te sturen naar meerdere providers. Allemaal klaagden ze over het virus, maar chello: geen sjoege. :(
 
Volgens mij is dat gewoon 'standaard' hoor. Tegenwoordig gebruikt iedere provider een virusscanner
yawnee.gif
 
Nou, dat is dus absoluut niet zo. Ze doen het bijna allemaal niet! Je moet er naar zoeken, en meestal ook voor betalen. Alle mailtjes die geforward waren naar tiscali, xs4all etc kwamen gewoon (met virus) aan. Waar het mij om gaat is dat ik wel graag wil weten dat een mailtje vanwege een virus gedelete is >:(
 
Waar het mij om gaat is dat ik wel graag wil weten dat een mailtje vanwege een virus gedelete is
Waarom?
confused.gif

Stel dat het een 'worm' is, dan kan ie ZELF mailtjes versturen mbv je stmp-server (mail.chello.nl dus), en dan heb je de poppetjes aan het dansen, de ontvanger heeft dan 'waarschijnlijk' ook dat virus, en vanaf die computer worden er ook honderden mailtjes verstuurd etc. etc.
En dan zegt mail.chello.nl plotseling: mailserver is down
nosmile.gif

En dan belt meneer/mevrouw hlogmans de helpdesk op en vraagt waarom hij/zij geen mails kan versturen/ontvangen: de mailserver is down vanwege overbelasting (door virusjes e.d.)

[relevant]
Klanten van Zeelandnet die besmet waren met het Yaha-virus (d8 ik), konden geen gebruik maken van de mailserver (ze werden geblokkeerd).
[/relevant]
 
Chello heeft volgens mij een enorm anti-spam systeem... Ik krijg echt bìjna nooit spam op mijn chello adres (erm... ik vraag nergens om ofzo... ;)) ...
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan