• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Signaalverdeler die niet naast SOP-punt geplaatst is

Status
Niet open voor verdere reacties.
S

struijkj

Hallo,

Ik vraag mij af of het mogelijk is de signaalverdeler van Ziggo achter een versterker te plaatsen en vanaf hier een kabel naar het Ziggo modem en een kabel naar mijn tv te leggen.

Ik woon namelijk in een studentenhuis met 8 mensen. Zelf zit ik op de tweede verdieping aan de achterkant en ik wil graag mijn eigen Ziggo abonnement zonder het te hoeven delen met de andere 7 bewoners.

Globaal komt het er dan zo uit te zien:

-Punt waar de kabel het huis binnenkomt (incl contactdoos)
-Hier vlak naast een versterker van Hirschmann
-Van daar uit een kabel (die langer dan 10 meter is) naar mijn kamer.
-Op mijn kamer een contactdoos maken en hier het signaal verdelen dmv de signaalverdeler van Ziggo.
-1 (korte) kabel naar het Ziggo modem
-1 (kabel) naar mijn Tv

Is dit theoretisch mogelijk (uiteraard met de juiste kabels, contactdozen en versterker) en zo ja, is dit dan de meest logische oplossing?
 
technisch moet dit kunnen, alleen administratief kan het een probleem zijn.
je kunt namelijk maar 1 abonnement hebben op een aansluiting tenzij de eigenaar van het studentenhuis een zakelijk abonnement heeft; zie ook https://www.ziggozakelijk.nl/televisie/tv_op_maat_interactief

dus het kan alleen als het abonnement aangevraagd wordt door degene op wiens naam het nu staat. de rest van de bewoners kunnen dan geen internet meer aanvragen.

ik zou het dus eerst overleggen met de eigenaar of huisbaas.
 
het modem moet altijd zo dicht mogelijk bij het aop geplaatst zijn.
aop is het eerste punt waar de groen kabel de woning binnen komt.

mocht je problemen krijgen met jouw alternatieve opstelling dan zal de ziggo helpdesk jou niet kunnen helpen tot je alles terug plaatst zoals het hoort
 
Ik heb het modem ook 20 meter verderop staan. (in kabellengte gezien dan, hemelsbreed natuurlijk korter) Heb het zo gedaan: 1, waar groene kabel binnen komt, op Tras1000b. 2, daarop een signaalversterker. 3, vanuit signaalversterker 20 meter koka799 kabel naar AOP. 4, daarop signaalsplitter, modem enz.

Werkt perfect!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan