• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Signaalsterkte Thomson modem ?

Gertjan2

Forum Gebruiker
Berichten
664
Internet
  1. KPN
Digitale TV
  1. KPN
Ik heb sinds kort een thomson modem. Via de diagnosticspage van dit modem ( http://192.168.100.1/diagnostics_page.html) zie ik dat ik een SNR van 27.0 dB en een signaalsterkte van -16,2 dBmV heb. Ik heb geen verstand van deze waardes.

Nu zou ik graag van mede upc klanten willen weten wat hun waardes zijn en wat de juiste waardes zijn voor een goede verbinding en een goede tv ontvangst. Ik vraag dit mede omdat ik de laatste dagen nogal veel ruis heb op mijn tv beeld. A.u.b. jullie mening hierover.
 
Hmmm, volgens mij zijn jouw signalen erg zwak.

Ik heb

SNR: 35-36 dB
Received Signal Strength: -3.5 dBmV
 
Frequency 393750000 Hz Locked
Signal to Noise Ratio 33 dB
Power Level -9 dBmV The Downstream Power Level reading is a snapshot taken at the time this page was requested. Please Reload/Refresh this Page for a new reading

Upstream Value
Channel ID 3
Frequency 42608000 Hz Ranged
Power Level 53 dBmV

op een surfboard 5100
 
Gertjan2 zei:
Ik heb sinds kort een thomson modem. Via de diagnosticspage van dit modem ( http://192.168.100.1/diagnostics_page.html) zie ik dat ik een SNR van 27.0 dB en een signaalsterkte van -16,2 dBmV heb. Ik heb geen verstand van deze waardes.

Nu zou ik graag van mede upc klanten willen weten wat hun waardes zijn en wat de juiste waardes zijn voor een goede verbinding en een goede tv ontvangst. Ik vraag dit mede omdat ik de laatste dagen nogal veel ruis heb op mijn tv beeld.   A.u.b. jullie mening hierover.

27 is meer dan genoeg.
Bij een SNR van 20 begint je modem wat langzaam te worden...
 
bigfoot21 zei:
27 is meer dan genoeg.
Bij een SNR van 20 begint je modem wat langzaam te worden...
Nee, een Thomson houdt er dan mee op. Je signalen lijken me erg zwak. Heb je last van een slechte verbinding? Bell de helldesk maar, zij kunnen deze gegevens ook uitlezen (wordt continu bijgehouden) en beoordelen.

De laatste ontwikkelingen bij mij zijn juist dat er grote schommelingen zijn in de SNR tussen 18 en 32. Een storing in de wijk noemen ze dat en daar kunnen ze niks aan doen (maar dan kennen ze mij nog niet). Er lijkt een verband te zijn met modem online blijven en geen verbinding hebben. Voordat ik dat hier plaats wil ik meer zekerheid.
Bovendien is een signaalsterkte van -16 erg laag!! Ik had -9.9 en daar zijn ze de splitter voor komen vervangen die er al 5 jaar zat. Ik had -3.5 en heb nu met mijn nieuwe TCM 390 -7. En dat vind ik al te laag. Volgens de monteur zou de RSS rond -5 moeten liggen en waren Thomsons erg gevoelig hiervoor. Aangezien hij geen upc-er was ben ik geneigd hem te geloven  ;)

Trouwens grappig om te zien hoe al die frequentes verschillen
 
White Rabbit zei:
Volgens de monteur zou de RSS rond -5 moeten liggen en waren Thomsons erg gevoelig hiervoor. Aangezien hij geen upc-er was ben ik geneigd hem te geloven  ;)

Trouwens grappig om te zien hoe al die frequentes verschillen

RSS: N/A   ???
Maar de verbinding is al MAANDEN stabiel en snel (gemiddeld DL 305KBs, UL 45 KBs)
 
Een eurodocsis modem heeft minimaal een SNR van 20 nodig, bij 20 werkt je internet wel maar heel erg langzaam.
 
Ik heb momenteel een SNR van 35dB en Received Signal Strength: -1.2 dBmV

Als je het in combinatie met ineens ruis op je tv hebt, kan je waarschijnlijk het beste even een kabelstoring doorbellen, kan via kabeltv storing nummer maar als het goed is kan het ook via de chello helpdesk, waarschijnlijk iets mis met de verdeelkast in je buurt, of de coaxkabel naar je modem :)
 
De singnaal sterkte die je hebt is zeer slecht. Ik had dit ook en ben naar de oplossing gaan zoekken. Toen er een monteur langskwam zij hij dat ik me frequentie aan moest passen. Na dit heeft hij gedaan en me rss is van -8.9 naar -2.5 gegaan, en me snr is van 29 naar 35 gegaan. Dit allemaal door me frequentie aangepast te hebben. Alleen in jou geval word dit moeilijk want achter je frequentie staat locked. laat hiervoor een monteur langs komen!
youri
 
Terug
Bovenaan