Signaalsterkte 68% is dit normaal?

Status
Niet open voor verdere reacties.

zmokkie

Forum Gebruiker
Berichten
22
Wanneer ik mijn Humax rechtstreeks op mijn ziggocontactdoos aansluit krijg ik 68% signaalsterkte. Ik heb deze aangesloten met een coax kabel van redelijke kwaliteit (dikke kabel RG59U, geen hirschmann). Mijn vraag is eigenlijk of dit een normale signaalsterkte is. Mijn beeld is gewoon goed. Ik heb er nu een splitter tussen gezet voor een kabel naar boven. Nu krijg ik op mijn humax signaalsterkte 34%. Ook nu is het beeld gewoon scherp. Deze splitter is denk niet van hele goede kwaliteit en ik wil deze vervangen voor onderstaande hirschmann splitter.
https://www.kabeltje.com/hirschmann-tweevoudig-verdeelelement-vfc2104
Misschien een domme vraag maar wordt het signaal met een splitter altijd in 2e verdeeld. Dus signaalsterkte 68% wordt 2x 34%. Of is het met een Hischmann splitter anders verdeeld? En kan de signaalsterkte nog wat toenemen als ik een hischmann coax kabel gebruik? Alvast bedankt voor jullie antwoorden
 

Albertos

Forum Gebruiker
Berichten
577
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Is heel normaal. BER moet nul zijn, en ze zegt dat je goed beeld hebt, dus geen blokken o.i.d., dus maak je geen zorgen.
 

CeeS

Legend (✝ 2016)
Berichten
12.357
Ik heb een ontvanger die maar 9% aangeeft, maar wel een prima ontvangst. Dus hoef je niet de ontvangst sterkte op 100% proberen te krijgen. Dit getal is niet genormaliseerd. Zolang de BER maar nul blijft heb je geen blokjes in beeld.
 
Topicstarter
Topicstarter
Z

zmokkie

Forum Gebruiker
Berichten
22

Albertos

Forum Gebruiker
Berichten
577
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Nog een vraag. Ik heb deze ziggowandcontactdoos:
https://i41.tinypic.com/vgo9cg.jpg

Hier heb ik nu een splitter in gedaan maar dat past echt net aan en zit niet echt lekker. Ik wil nu deze splitter aanschaffen.
https://www.allekabels.nl/hirschman...element.html?gclid=CJ_g0p6nuboCFYZa3god8EAAjQ

Gaat dit wel passen? En als ik nou eerst een kort kabeltje in mijn wandconctactdoos doe en dan mijn splitter, zal dit dan leiden tot signaalverlies?

Volgens mij moet hij passen.
 

Zapp Brannigan

Forum Gebruiker
Berichten
3.611
De splitter is er eentje op basis van F-connectors, je hebt dan wel precies de juiste maat connectors nodig voor je kabel. Krimpconnectors verdienen de voorkeur maar daar heb je wel weer een tang voor nodig om ze erop te zetten.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Bovenaan