• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Signaalkwaliteit 256-QAM RTV Transport Streams omlaag

Status
Niet open voor verdere reacties.

ArChie

Forum Gebruiker
Berichten
5.016
Gisteren viel mij tijdens het TV kijken op dat mijn Panasonic TV in de programma info overlay aangaf dat er sprake was van een "Slecht signaal". Vreemd genoeg resulteerde dat niet in blokken in het beeld en/of haperingen in geluid. Via het menu de DVB-C signaal status opvragen leert vervolgens dat de signaal kwaliteit laag is er voortdurend hogere BER waarden worden gemeten. Dit niet alleen in de Transport Stream van het kanaal dat ik aan het kijken was, maar bij een snelle inspectie laat zien dat dit raak is in nagenoeg alle Transport Streams.

Vervolgens de DVB-C PC-TV tuner gebruikt om te zien of deze opstelling ook problemen geeft. Deze DVB-C PC-TV tuner geeft in combinatie met TransEdit van DVBViewer aan dat alle 256-QAM RTV Transport Streams een ongeveer 10 tot 20% lagere signaal kwaliteit hebben.Dat leidt echter niet tot missing packets, dus kennelijk is de DVB-C PC-TV tuner wel in staat om de bitfouten in de packets te herstellen. De 64-QAM RTV Transport Streams hebben volgens TransEdit de normale volledige signaal kwaliteit. De 256-QAM Internet downstreams lijken volgens TransEdit geen last te hebben van signaal problemen aangezien die ook met de normale volledige signaal kwaliteit worden doorgegeven.

Uiteraard nog geprobeerd om de TV rechtstreeks op het AOP aan te sluiten, maar dat haalt verder niets uit. Wat is Ziggo nu weer aan het prutsen met de RTV Transport Streams?
 
Waarom nu meteen weer 'prutsen', wellicht een rotte versterker bij jou in de wijk. Ik heb in elk geval geen verschil gezien afgelopen weekend.
Ziggo oost heb ik het dan over trouwens.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan