SFTP naar USB-stick geeft "verbinding geweigerd"

Dreetjes

Forum Gebruiker
Berichten
3
Ik heb een USB-stick in het Nokia modem gestopt. Deze wordt herkend door het modem, staat netjes in de webinterface en het USB-lampje op de voorkant brandt. Ik heb SFTP ingeschakeld (en DLNA ingeschakeld). Ik kan met WinSCP echter geen verbinding maken. Er verschijnt een foutmelding: "Netwerkfout: Verbinding naar "192.168.1.254 is geweigerd". WinSCP heb ik als volgt ingesteld: Bestandsprotocol = SFTP, adres doelcomputer = 192.168.1.254 (IP-adres van de Nokia router), poortnummer = 22, en naam en wachtwoord conform wat ik voor SFTP in het modem heb staan. Wat kan hier mis zijn?

Edit: Ik heb ook nog even FTP geprobeerd. Die werkt wél (maar wil ik liever niet gebruiken).
 
Laatst bewerkt:

René

Moderator
Berichten
9.478
Internet
 1. T-Mobile
Staat SFTP enabled in het access control menu, aan de LAN kant?

1668166694269.png
 
Topicstarter
Topicstarter
D

Dreetjes

Forum Gebruiker
Berichten
3
Hoi René, hartelijk dank voor je reactie. Het security-menu in de Nokia ziet er wat anders uit. FTP werkte al zonder dat het hier aan stond. SFTP is hier geen optie die ik kan inschakelen. FTP lukt blijkbaar wel, en als ik nu weer SFPT wil gebruiken verschijnt de melding:
"De server heeft de SFTP verbinding geweigerd, maar laat wel FTP verbindingen toe. Wilt u het FTP protocol gebruiken in plaats van SFTP? Gebruik bij voorkeur encryptie."
De Nokia router weigert SFTP, maar ik kan nergens een security-optie vinden om het protocol in te schakelen.
 

Bijlagen

 • Nokia SFTP.jpg
  Nokia SFTP.jpg
  59,4 KB · Weergaven: 23
 • Nokia SFTP USB.jpg
  Nokia SFTP USB.jpg
  102,9 KB · Weergaven: 24

René

Moderator
Berichten
9.478
Internet
 1. T-Mobile
De screenshot die jij laat zien is een andere instelling, die is bedoelt om bepaalde protocollen beter te laten werken via NAT.
Voor lokaal verkeer zou dat niet moeten uitmaken.

Ik zou SFTP for remote access overigens uitzetten. Tenzij je er vanaf internet ook bij wilt, maar dat is wel een security risico.

De access control list staat beschreven in de originele handleiding, als die optie er niet is dan ben ik bang dat ze dat eruit gehaald (of verstopt) hebben vanuit de custom firmware van Delta.
Vermoedelijk staat SFTP daar uit.
 
Topicstarter
Topicstarter
D

Dreetjes

Forum Gebruiker
Berichten
3
Het klopt wat je zegt. In de handleiding wordt een pagina genoemd waar je sftp kunt instellen, die mijn modem-router niet heeft. Helaas...
 
Bovenaan